Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Παλινδρόμηση χωρίς ξεκάθαρη τάση για ΧΑ

Ο δείκτης παραμένει ακόμη σε ανοδική τροχιά, αλλά είναι εμφανείς οι ενδείξεις «κόπωσης» υψηλότερα των 760μ., αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση.

Εμπορική: Παλινδρόμηση χωρίς ξεκάθαρη τάση για ΧΑ
Ο γενικός δείκτης παραμένει ακόμη σε ανοδική τροχιά, αλλά είναι εμφανείς οι ενδείξεις «κόπωσης» υψηλότερα των 760μ., αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση.

Αν δεν καταφέρει άμεσα να ξεπεράσει την αντίσταση των 798-800μ, ώστε να αυτοτροφοδοτηθεί η ανοδική κίνηση, δύσκολα θα αποφευχθεί πτωτική διορθωτική κίνηση, η οποία ίσως επεκταθεί χαμηλότερα του πρόσφατου χαμηλού των 717μ. Βραχυχρόνια η πλησιέστερη «στήριξη κλειδί» στις 740μ.

Την τρέχουσα εβδομάδα ο ΓΔ εμφάνισε αξιόλογη διακύμανση, αλλά χωρίς ουσιαστική αλλαγή της ισχύουσας τεχνικής εικόνας, τονίζει η Εμπορική.

Στις αρχές της εβδομάδος κινήθηκε πτωτικά, απομακρυνόμενος από την πρόσφατη κορυφή των 790μ (υψηλότερη τιμή ενδοσυνεδριακά στις 21/09), αλλά δεν υποχώρησε χαμηλότερα των 739μ.

Η ανοδική τροχιά διατηρείται, καθώς προς το παρόν δεν έχει πραγματοποιηθεί διάσπαση αξιόλογης στήριξης, αλλά πλέον ο ανοδικός βηματισμός είναι εξαιρετικά πιο αργός. Για να υπάρξει ενδυνάμωση της ισχύουσας τεχνικής εικόνας, πρέπει να ξεπερασθούν οι 798μ-800μ, ώστε να αυτοροφοδοτηθεί η ανοδική τάση, με επόμενο σταθμό τις 840μ. Αν δεν συμβεί αυτό άμεσα, θα χαθεί το ανοδικό momentum και σταδιακά θα αυξάνονται οι ρευστοποιήσεις, γεγονός που θα προκαλέσει δοκιμασία της αντοχής των πλησιέστερων στηρίξεων, με πιθανότερο αποτέλεσμα την καθοδική διάσπασή τους.

Ενδεχόμενη απώλεια της πλησιέστερης στήριξης των 740μ, θα θεωρηθεί ένδειξη «αδυναμίας». Αν χαθεί και η επόμενη στήριξη στις 734μ (χαμηλότερο κλείσιμο των τελευταίων 12 συνεδριάσεων), θα αποδυναμωθεί περαιτέρω το ανοδικό σενάριο.

Η χαμηλότερη (ενδοσυνεδριακά) τιμή των τελευταίων εβδομάδων στις 717μ αποτελεί την επόμενη στήριξη.

• Οι αντιστάσεις εντοπίζονται στις 790μ, 798μ, 825μ, 834μ και 847μ.
• Μεσοπρόθεσμα, η ισχυρότερη στήριξη θεωρείται η περιοχή των 650μ.,

• Τεχνικοί δείκτες : ο «αργός» Macd (κάτω γράφημα) ακύρωσε το ανοδικό σήμα που είχε δώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, παραμένοντας όμως σε θετική περιοχή τιμών. Ο «γρηγορότερος» RSI 9 ημερών αφού εμφάνισε καθοδική απόκλιση, κινείται πτωτικά, σε ουδέτερες ζώνες τιμών. Τέλος ο Momentum 12ημ κινείται πτωτικά, παραμένοντας ακόμη (οριακά όμως) σε θετική περιοχή τιμών (από τις 08/08).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v