Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μποτόπουλος: Εκτός θέματος βγαίνει το Grexit

Υπάρχει ένας άνεμος αλλαγής αναφορικά με την Ελλάδα, υποστήριξε ο Κ. Μποτόπουλος σε συνέντευξή του στο Bloomberg. "Η συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ είναι όλο και περισσότερο εκτός θέματος".

Μποτόπουλος: Εκτός θέματος βγαίνει το Grexit
Υπάρχει ένας άνεμος αλλαγής αναφορικά με την Ελλάδα, υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

"Νομίζω ότι η πιο σημαντική εξέλιξη το τελευταίο διάστημα είναι το γεγονός πως η συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ είναι όλο και περισσότερο εκτός θέματος", είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σημείωσε ότι η αμοιβαία καχυποψία πρέπει να πάψει να υφίσταται και η κάθε πλευρά να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο. "Η επίλυση του ελληνικού ζητήματος θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης του γενικότερου ευρωπαϊκού σχεδιασμού".

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο του 7ου Roadshow που διοργανώνει το Χ.Α στο Λονδίνο. Ερωτηθείς για την επικείμενη αξιολόγηση του Χ.Α. από τον οίκο FTSE, o πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τόνισε πως η εγχώρια αγορά πληροί τα κριτήρια που θέτει ο οίκος, ο οποίος ωστόσο ενδέχεται να λάβει υπόψη του τόσο την οικονομική κατάσταση της χώρας, όσο και το γεγονός ότι ο τζίρος και η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. έχουν συρρικνωθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Υπογράμμισε πάντως πως ενδεχόμενη απόφαση του FTSE για υποβάθμιση του Χ.Α. θα αποτελέσει ευκαιρία για τοποθετήσεις από επενδυτές που στοχεύουν σε αυτήν την κατηγορία αγορών.

Το Roadshow

Εν τω μεταξύ, σε εξελιξη βρίσκονται τα οne to one meetings στελεχών των 26 εισηγμένων επιχειρήσεων με εκπροσώπους ξένων funds και ήδη έχουν ολοκληρωθεί περίπου 150 από τις σχεδόν 400 προγραμματισμένες συναντήσεις του διημέρου.

Στο φετεινό Roadshow του ΧΑ συμμετέχουν 26 εισηγμένες επιχειρήσεις (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank , Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, ΔΕΗ ,Ελλάκτωρ, Eurobank Properties, ΕΥΔΑΠ, Folli Follie, Φουρλής, Frigoglass, Γρ. Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Ελληνικά Χρηματιστήρια, , Μarfin Investment Group, Μέτκα, Μοτορ Οιλ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σιδενόρ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Τιτάν και Βιοχαλκο), 70 ξένα funds και 150 fund managers.

Tα funds προέρχονται κυρίως από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, την Ολλανδία, την Ελβετία , τη Δανία και τη Νορβηγία και συνολικά διαχειρίζονται κεφάλαια που αγγίζουν τα 2 τρισ. ευρώ.

Κάποια από τα ονόματα που συμμετέχουν είναι οι : Fidelity, Lazard Asset Management, AIG Asset Management(Europe), Centaurus Capital, Marathon Asset Management, Fortelus Capital Management. Το roadshow ολοκληρώνεται αύριο ενώ στις αρχές του επόμενου μήνα θα ακολουθήσει αντίστοιχη διοργάνωση στις ΗΠΑ, με πιθανότατη τη συμμετοχή και μη εισηγμένων επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v