Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική τάση σε αποδόσεις και CDS της περιφέρειας

Συνεχίζεται η υποχώρηση των spreads των ελληνικών ομολόγων, ενώ αντιθέτως σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται αυτά της ευρωπεριφέρειας.

Ανοδική τάση σε αποδόσεις και CDS της περιφέρειας
Συνεχίζεται η υποχώρηση των spreads των ελληνικών ομολόγων, ενώ αντιθέτως σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται αυτά της ευρωπεριφέρειας.

Οι κινήσεις στις αγορές ομολόγων και των CDS δείχνουν πως ο προβληματισμός έχει κάνει την εμφάνισή του μετά τον αρχικό ενθουσιασμό που προκάλεσε η απόφαση της συνόδου κορυφής. Έτσι, οι αποδόσεις των ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας, που σημείωσαν αξιοσημείωτη διόρθωση την Παρασκευή, εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα το Ισπανικό 10ετές πέρασε ξανά το φράγμα του 6%.

Σήμερα το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στις 1.224 μονάδες βάσης, με την απόδοση του τίτλου (yield) να διαμορφώνεται στο 14,87%. Στο 5ετές η διαφορά της απόδοσης από τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο φτάνει στις 1.978 μ.β. και του 2ετούς στις 2.701 μονάδες βάσης.

Την ίδια ώρα, η απόδοση (yield) του πορτογαλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 11,5%), του ιρλανδικού στο 11%, του ισπανικού στο 6,06% και του ιταλικού στο 5,67%.

Η εικόνα στα CDSs

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται εκ νέου, σήμερα Δευτέρα, τα CDSs των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας. Μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής, τα ασφάλιστρα κινδύνου αποκλιμακώθηκαν.

Η εικόνα εν μέρει αντιστράφηκε σήμερα. Το κόστος ασφάλισης του πορτογαλικού 5ετούς ομολόγου ανέβηκε στις 930 μονάδες (από 850 την Παρασκευή), του ιταλικού στις 271 μονάδες (από τις 214 μ.β.), του ισπανικού κινείται στις 327 μονάδες (11 μονάδες βάσης υψηλότερα), του ιρλανδικού βρίσκεται στις 887 μονάδες (με οριακή μεταβολή 10 μ.β.). Το ελληνικό CDS υποχωρεί στις 1.617 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v