Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Κόβει τιμές για τράπεζες- Τα top picks

Νέες, χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες δίνει με έκθεσή της η HSBC, τονίζοντας ότι κορυφαία επιλογή της από τον κλάδο είναι η Τράπεζα Κύπρου. Αναβαθμίζει τη Marfin, υποβαθμίζει σύσταση για Eurobank.

HSBC: Κόβει τιμές για τράπεζες- Τα top picks
Νέες, χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες δίνει με έκθεσή της η HSBC, τονίζοντας ότι κορυφαία επιλογή της από τον κλάδο είναι η Τράπεζα Κύπρου, για την οποία δίνει σύσταση "overweight", περιορίζοντας τον στόχο στα 3,4 από 4,4 ευρώ.

Παράλληλα, αναβαθμίζει τη σύσταση για τη Marfin σε "neutral" από "underweight", με την τιμή-στόχο στο 1,15 ευρώ από 1,4 ευρώ, ενώ υποβαθμίζει τη Eurobank σε "underweight" από "neutral", με την τιμή-στόχο στα 3,2 από 4,6 ευρώ. 

Η νέα τιμή-στόχος για την Alpha Bank ανέρχεται στα 3,9 από 5 ευρώ ("neutral"), ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς ο στόχος διαμορφώνεται πλέον στο 1,5 ευρώ από 3,7 ευρώ, με τη σύσταση να παραμένει "underweight". 
 
Η HSBC σημειώνει ότι προτιμά τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου λόγω των αμυντικών της χαρακτηριστικών (μικρότερη έκθεση σε ρίσκο χώρας και χρηματοδότησης) και ελκυστικών προοπτικών ανάπτυξης. Για τις υπόλοιπες τράπεζες, η HSBC εκτιμά ότι η σχέση ρίσκου - απόδοσης δεν είναι ελκυστική.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι το 2011 αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμη έτος ανησυχιών για το ρίσκο χώρας, παρατεταμένης ύφεσης και προβλημάτων ρευστότητας για τις τράπεζες.

Ως εκ τούτου, προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή των τραπεζών κατά 17% για το σύνολο του 2010, κατά 35% για το 2011 και κατά 26% για το 2012.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι προβλέψεις για τα κέρδη του 2011 είναι 24% χαμηλότερες σε σχέση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω εκτιμήσεων για υψηλότερες επισφάλειες.

Οι ελληνικές μετοχές το 2011

Υποαπόδοση βλέπει σε γενικές γραμμές ο οίκος για τις ελληνικές μετοχές το 2011, σε ξεχωριστή ανάλυσή του με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου. Συσχετίζει τις προβλέψεις του για την πορεία των μετοχών με τις μακροοικονομικές περιστάσεις. Οι αναλυτές του δεν εγκαταλείπουν την ιδέα της ανάκαμψης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με τις προϋποθέσεις, όπως τονίζεται, ότι βρίσκεται λύση στο πρόβλημα του ευρωπαϊκού κρατικού χρέους και ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Ο οίκος ξεχωρίζει ως top picks τις μετοχές των Coca Cola 3E (τιμή-στόχος τα 22 ευρώ), ΟΠΑΠ (18 ευρώ), Τράπεζας Κύπρου (3,4 ευρώ), Μέτκα (14 ευρώ) και ΕΧΑΕ (6,7 ευρώ).

Όπως επισημαίνει η HSBC, οι αγορές πιθανότατα προεξοφλούν υπερβολικά τους φόβους και την ανησυχία για την Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι η χρεοκοπία δεν είναι ούτε αναπόφευκτη ούτε επιθυμητή τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για όσους τη στήριξαν - μεταξύ άλλων γιατί θα ενίσχυε τους κινδύνους μόλυνσης και διολίσθησης σε τραπεζική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v