Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Τι κέρδη θα καταγράψουν οι τράπεζες το Q3

Τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών το γ΄ τρίμηνο θα είναι σχετικά καλά δεδομένων των δύσκολων συνθηκών, εκτιμά η UBS σε έκθεση (22/11) προβλέποντας βελτίωση στις καταθέσεις και μείωση στα δάνεια.

UBS: Τι κέρδη θα καταγράψουν οι τράπεζες το Q3
Τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών το γ΄ τρίμηνο θα είναι σχετικά καλά δεδομένων των δύσκολων συνθηκών, εκτιμά η UBS σε έκθεση (22/11), προβλέποντας βελτίωση στις καταθέσεις και μείωση στα δάνειά τους.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η προσοχή στα αποτελέσματα των τραπεζών πρέπει να επικεντρωθεί στη ρευστότητα, στην ποιότητα του ενεργητικού και στα περιθώρια.

Η UBS εκτιμά ότι τα κέρδη της Alpha Bank ("buy", τιμή-στόχος στα 6,2 ευρώ) στο γ΄ τρίμηνο θα διαμορφωθούν στα 30 εκατ., καταγράφοντας πτώση 38% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Για την Αγροτική Τράπεζα ("sell", τιμή-στόχος στο 0,50 ευρώ) προβλέπει ζημίες 8 εκατ. ευρώ, ενώ για την MPB ("neutral" τιμή-στόχος στο 1,8 ευρώ) αναμένει κέρδη 21 εκατ., πτωτικά κατά 97%.

Αναφορικά με την Τράπεζα Πειραιώς ("neutral", τιμή-στόχος στα 4,5 ευρώ), ο διεθνής οίκος βλέπει κέρδη 6 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε ποσοστό 108%συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο.

Για τη Eurobank ("neutral", τιμή-στόχος στα 5,7 ευρώ) εκτιμά κέρδη 17 εκατ. ευρώ, με πτώση 49%.

Για την Εθνική Τράπεζα ("buy" τιμή-στόχος στα 10,4 ευρώ) η UBS προβλέπει κέρδη 94 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο, μειωμένα κατά 24%, πάντα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v