Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Κάμψη κερδών Q3 κατά 39% βλέπει η HSBC

Αδύναμα αναμένει η HSBC ότι θα είναι τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το τρίτο τρίμηνο του έτους, λόγω απώλειας μεριδίου αγοράς, αλλά και αύξηση του κόστους καυσίμων. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή στόχο στα 13 ευρώ.   

ΔΕΗ: Κάμψη κερδών Q3 κατά 39% βλέπει η HSBC
Αδύναμα αναμένει η HSBC ότι θα είναι τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το τρίτο τρίμηνο του έτους, τα οποία ανακοινώνονται στις 24 Νοεμβρίου.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει καθαρά κέρδη της τάξης των 159 εκατ. ευρώ
μειωμένα κατά 39% σε ετήσια βάση λόγω της διάβρωσης του μεριδίου αγοράς σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία και του αυξημένου κόστους καυσίμου.

Ωστόσο, τονίζει η HSBC, τα μεγέθη δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα σε ετήσια βάση, εξου και η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε εκ νέου δημοσίευση των μεγεθών του περσινού τρίτου τριμήνου. Αυτό μπορεί να αυξήσει την απόσταση ανάμεσα στα δύο έτη, λέει η χρηματιστηριακή.  

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΤα EBITDA για το τρίμηνο προβλέπονται στα 392 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 22%, ενώ οι πωλήσεις εκτιμώνται στα 1,579 δισ. ευρώ ουσιαστικά αμετάβλήτες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η τιμή στόχος παραμένει στα 13 ευρώ και η σύσταση σε "neutral".  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v