Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κόβει" τιμές-στόχους τραπεζών η Citi

Σε "sell" από "hold" υποβαθμίζει η Citi τις συστάσεις για την Τράπεζα Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σε έκθεση όπου περικόπτει σημαντικά τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών.

Κόβει τιμές-στόχους τραπεζών η Citi

Σε "sell" από "hold" υποβαθμίζει η Citi τις συστάσεις για την Τράπεζα Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σε έκθεσή της με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου όπου περικόπτει σημαντικά τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών.

Ειδικότερα, η Citi μειώνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα σε 8,25 ευρώ από 9,56 ευρώ, ενώ διατηρεί σύσταση "hold". Για τη Eurobank, ο νέος στόχος είναι στα 4,5 ευρώ, από 5 ευρώ, για την Πειραιώς στα 2,5 από 4,5 ευρώ, ενώ για το Τ.Τ. η νέα τιμή-στόχος είναι επίσης στα 2,5 ευρώ από 4,5 ευρώ.

Η νέα τιμή-στόχος για την Alpha Bank διαμορφώνεται στα 4,75 ευρώ από 5,25 ευρώ, ενώ για την Αγροτική τίθεται πλέον στο 0,4 από 0,95 ευρώ.

Οι συστάσεις διατηρούνται σε hold για τις Alpha, Eurobank και Εθνική και σε sell για την Αγροτική.

Η Citi αποδίδει την υποβάθμιση της Πειραιώς στο ότι το dilution από την αύξηση κεφαλαίου δεν αντανακλάται πλήρως στη μετοχή της τράπεζας, ενώ για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επισημαίνει ότι η αποτίμησή του αντιστοιχεί σε premium εξαγοράς ύψους 50% το οποίο η City βρίσκει μη ρεαλιστικό.

Παράλληλα, τονίζει ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η Αγροτική θα χρειαστεί επιπρόσθετα κεφάλαια ύψους 1,6 δισ., πλέον των 250 εκατ. που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενώ η Eurobank θα χρειαστεί επιπλέον 680 εκατ. ευρώ, πλέον των εκτιμήσεων για έσοδα 500 εκατ. από την πώληση της Polbank.

Όπως σημειώνει ο οίκος, αν το ΑΕΠ «γυρίσει» σε θετικό πρόσημο το 2012 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αναμένεται να κορυφωθούν το 2011 σε επίπεδα χαμηλότερα του 12%.

Οι Εθνική και Alpha Bank έχουν τους υψηλότερους εκτιμώμενους λόγους μη εξυπηρετούμενων δανείων για το 2011, αναφέρεται στην έκθεση. Όπως ακόμη τονίζεται, σε περίπτωση που βελτιωθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού και μειωθεί η μεταβλητότητα στα κρατικά ομόλογα η στάση της City θα μπορούσε να είναι θετικότερη.

Αναλυτικά, περισσότερο ευνοϊκές του αναμενομένου εξελίξεις στα NPL's θα βοηθήσουν τις Alpha και Εθνική να κινηθούν υψηλότερα, ενώ θετική μεταστροφή θα μπορούσε να υπάρξει και για ην Eurobank «αν η τράπεζα επιλέξει έναν τρόπο κάλυψης των κεφαλαιακών της αναγκών που δεν αυξάνει το dilution του μετοχικού κεφαλαίου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v