Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Τι εκτιμά για το Q2 των τραπεζών

Πτώση στα κέρδη β΄ τριμήνου των ελληνικών τραπεζών προβλέπει η HSBC σε έκθεση (24/8), εκτιμώντας παράλληλα πίεση στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο και αύξηση των επισφαλειών.

HSBC: Τι εκτιμά για το Q2 των τραπεζών
Πτώση στα κέρδη β΄ τριμήνου των ελληνικών τραπεζών προβλέπει η HSBC σε έκθεση (24/8), εκτιμώντας παράλληλα πίεση στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο και αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Για την Εθνική Τράπεζα η HSBC εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη του β΄ τριμήνου θα υποχωρήσουν 71% και θα διαμορφωθούν στα 114 εκατ. ευρώ.

Για τη Eurobank προβλέπει καθαρά κέρδη 14 εκατ. ευρώ, πτωτικά κατά 85%, και για την Alpha κέρδη 30 εκατ. (-77%).

Η χρηματιστηριακή αναμένει επίσης ζημίες 14 εκατ. ευρώ για την Πειραιώς και κέρδη 66 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου (-22%). Για την MPB εκτιμά κέρδη 1 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο, με πτώση 98%. 

Η HSBC προβλέπει συνολικά ενίσχυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 20% σε τριμηνιαία βάση αλλά και πτώση των χορηγήσεων κατά 25%, στο 1,3 δισ. ευρώ. Τονίζει επίσης ότι η αδύναμη πιστωτική ανάπτυξη θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα των τραπεζών από αμοιβές και προμήθειες.

Αναφορικά με τις καταθέσεις προβλέπει εκροές για τις ελληνικές τράπεζες (η Εθνική αναμένεται να επηρεαστεί λιγότερο) και εισροές για τις κυπριακές.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει επίσης ότι οι ανατιμολογήσεις των δανείων θα έχουν κάποιο όφελος για τις τράπεζες, το οποίο όμως περιορίζεται από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v