Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Νέες τιμές-στόχοι για 4 τράπεζες

Δεν αναμένουμε τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου των ελληνικών τραπεζών να αποτελέσουν καταλύτη είτε σε θετική είτε σε αρνητική κατεύθυνση, σημειώνει η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 20/8.

Merrill Lynch: Νέες τιμές-στόχοι για 4 τράπεζες
Δεν αναμένουμε τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου των ελληνικών τραπεζών να αποτελέσουν τον καταλύτη, αναφέρει η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 20/8, σημειώνοντας ότι μεγαλύτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στις προοπτικές τους.

Ο διεθνής οίκος δηλώνει ότι προτιμά τις μετοχές της Εθνικής και της Alpha, ενώ αυξάνει τις τιμές-στόχους για την Alpha, τη Eurobank, την Eθνική και την Πειραιώς.

Ειδικότερα, θέτει τιμή-στόχο για την Alpha Bank (σύσταση "buy") τα 7,9 ευρώ, για τη Eurobank ("underperform")τα 6,6 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα ("buy") τα 16 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς ("neutral") τα 6 ευρώ.

Επιπλέον, η M.L. εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη για την Alpha Bank στο Q2 θα σημειώσουν πτώση 67,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 42 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, για τη Eurobank η M.L. προβλέπει πτώση 61,6% στα καθαρά κέρδη Q2 στα 34 εκατ. ευρώ, πτώση 63,5% για την Εθνική Τράπεζα στα 146 εκατ. ευρώ και τέλος ζημίες 25 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v