Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό χαμηλό για το Bund

Νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς Bund προκαλούν οι ανησυχίες για την διεθνή αναπτυξιακή πορεία και διεύρυνση του spread του ελληνικού 10ετούς τίτλου στις 834 μονάδες βάσης.

Νέο ιστορικό χαμηλό για το Bund
Νέα πτωτική τάση στις αποδόσεις των ομολόγων και διεύρυνση των spread των ελληνικών τίτλων, προκαλεί η συνεχιζόμενη ανησυχία για την πορεία της διεθνούς αναπτυξιακής πορείας μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία για την Ιαπωνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού Bund βρέθηκε σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο 2,362%, ενώ η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού Treasury υποχώρησε σε νέο χαμηλό 16 ετών, στο 3,815%.

Κατά συνέπεια, το spread αποδόσεων των 10ετών ελληνικών τίτλων διευρύνθηκε στις 834 μονάδες βάσης, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαΐου, Το κόστος ασφάλισης των ελληνικών (CDS) 5ετών τίτλων ενισχύθηκε κατά 20 μονάδες στις 810 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία του Markit.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην δεύτερη θέση της λίστας της CMA Datavision με τις χώρες που εμφανίζουν τις περισσότερες πιθανότητες χρεοκοπίας, με ποσοστό 50,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v