Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚ: Παράταση της απαγόρευσης του short selling

Παράταση της απαγόρευσης του short selling έως την 31η Αυγούστου αποφάσισε η Ε.Κ. Επίσης ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για τη δημόσια προσφορά μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

ΕΚ: Παράταση της απαγόρευσης του short selling
Παράταση της απαγόρευσης του short selling έως την 31η Αυγούστου αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με προηγούμενη απόφασή της είχε απαγορεύσει το short selling έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Κ. κατά τη σημερινή 554η/24.6.2010 συνεδρίασή του έλαβε τις εξής αποφάσεις:

• Παρέτεινε μέχρι την 31η Αυγούστου 2010 την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών (short selling).

• Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για τη δημόσια προσφορά μετοχών της εταιρίας «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και τη διάθεση των νέων μετοχών σε παλαιούς και νέους μετόχους, χωρίς εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την παροχή άδειας για τη διενέργεια της δημόσιας προσφοράς.

• Ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της «SAROGAD INVESTMENT LIMITED Α.Ε.» προς τους μετόχους της «INFORMER A.E.Β.Ε. ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ».

• Ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρίας AΡΜΟΝΗΣ ΑΕΕΔ με έδρα τη Χαλκίδα, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

• Επέβαλε πρόστιμο € 15.000 στην ΑΕΔΑΚ «ΙΝΤΕRΝΑΤΙΟΝΑL» διότι διαπιστώθηκαν ελλείψεις ως προς τις διαδικασίες λήψης και υλοποίησης των αποφάσεων της επενδυτικής επιτροπής και γιατί στην πολιτική προμηθειών της δεν προέβλεπε ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια για την κατάταξη των μεριδιούχων.

• Επέβαλε πρόστιμο € 5.000 στην εταιρία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ» διότι δεν προέβη σε άμεση εκποίηση χαρτοφυλακίου επενδυτή για την κάλυψη του διατηρητέου του περιθωρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v