Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις κοντινές αντιστάσεις κρίνεται η τάση του ΧΑ

Το ζητούμενο είναι η ανοδική αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων να αποτελέσει την αφετηρία ενός ανοδικού κύματος προς τις 1.775 μ. ή ακόμη και των 1.900 μ. εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα.

Στις κοντινές αντιστάσεις κρίνεται η τάση του ΧΑ
Το ζητούμενο είναι η ανοδική αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων να αποτελέσει την αφετηρία ενός ανοδικού κύματος προς τις 1.775 μονόδες ή ακόμη και των 1.900 μ. εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 11 Ιουνίου.

Βραχυχρόνια τα σημεία κλειδιά, όσον αφορά στη δυναμική της αντίδρασης, εντοπίζονται στις 1.525 μ. και στις 1.563 μ.

Την εβδομάδα που πέρασε ο δείκτης παρουσίασε διπλή όψη. Αρχικά υποχώρησε, με τον δείκτη να καταγράφει νέο χαμηλό έτους στις 1.383,01 (8/6) και στη συνέχεια αντέδρασε ανοδικά, χωρίς όμως να διασπάσει αντίσταση και χωρίς να εμφανίσει αυξημένες συναλλαγές στις ανοδικές συνεδριάσεις.

Η υποχώρηση χαμηλότερα της ισχυρής ζώνης στήριξης στις 1.480 - 1.460 μ. (χαμηλά Μαρτίου 2009 και 2003), αποτέλεσε αρνητική έκπληξη (τουλάχιστον όσον αφορά στις εκτιμήσεις μας). Λαμβάνοντας όμως υπόψη το τεχνικό φίλτρο χρόνου δύο ημερών, θεωρούμε ότι μεσομακροπρόθεσμα δεν πρέπει να θεωρείται η στήριξη διασπασμένη, οπότε παραμένουν ζωντανές οι ελπίδες τερματισμού του πολύμηνου πτωτικού κύματος σε αυτήν την περιοχή τιμών.

Για να ισχυροποιηθεί η ανοδική αντίδραση πρέπει να ξεπεραστούν αρχικά οι 1.525 μ. (καθοδική γραμμή τάσης είκοσι συνεδριάσεων) και στη συνέχεια οι 1.575 μ. (προηγούμενη κορυφή τιμών), με αυξημένες συναλλαγές.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες σταδιακής της ανοδικής κίνησης προς τις 1.643 μ. και σε δεύτερη φάση προς τις 1.775 μ. Υπενθυμίζουμε την ύπαρξη χάσματος τιμών μεταξύ 1.714,93 μονώδων και 1.706,62, (από τις 14/5/10), το οποίο έχει ήδη "καθυστερήσει" να καλυφθεί.

Σε ορίζοντα τριμήνου, αν πρέπει να ριψοκινδυνέψουμε μια εκτίμηση εντοπισμού της ισχυρότερης αντίστασης και δυνητικά του υψηλότερου πιθανού σημείου, θα το προσδιορίζαμε στις 1.900 μ. (κορυφή τιμών του Μαΐου).

Αν τελικά ο δείκτης δεν καταφέρει να διασπάσει τις πλησιέστερες αντιστάσεις, δύο είναι τα πιθανά σενάρια. Το "αισιόδοξο" αναφέρεται σε σχηματισμό βάσης λίγο υψηλότερα των 1.460 μ. και στη συνέχεια σε ανοδική εκτόνωση. Σύμφωνα με το απαισιόδοξο, θα επεκταθεί σταδιακά η υποχώρηση προς τις 1.330 μ. και 1.290 μ.

Τεχνικοί δείκτες: Οι έντονες θετικές αποκλίσεις των τελευταίων εβδομάδων στο σύνολό τους, σε συνδυασμό με ενδεχόμενη διάσπαση αντίστασης του υποκείμενου δείκτη, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ισχυρό ανοδικό σήμα. Ο Macd έδωσε ανοδικό σήμα στις 11/6. Ο Momentum 14 ημέρες κινείται σε ουδέτερες ζώνες.

Ο RSI 14 ημερών κινείται σε χαμηλές τιμές (μεταξύ 27 και 37).

* Η εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση Γ.Δ. της Emporiki Bank δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v