Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το spread του 10ετούς ομολόγου

Eνισχύονται τα spreads των ελληνικών ομολόγων μετά τη σημαντική υποχώρηση που κατέγραψαν, καθώς κινούνται πλέον στα επίπεδα των 285 μονάδων βάσης.

Ενισχύεται το spread του 10ετούς ομολόγου
Eνισχύονται τα spreads των ελληνικών ομολόγων μετά τη σημαντική υποχώρηση που κατέγραψαν, καθώς κινούνται πλέον στα επίπεδα των 285 μονάδων βάσης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τα spreads των ελληνικών ομολόγων κατέγραψαν «βουτιά» εν μέσω σεναρίων περί άμεσων κινήσεων διάσωσης της Ελλάδας.

Το spread του 10ετούς τίτλου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού υποχώρησε χαμηλότερα των 300 μονάδων βάσης, έως τις 259 μονάδες βάσης (στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Ιανουαρίου), από χθεσινά επίπεδα στις 322 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το premium απόδοσης του ελληνικού τίτλου έχει υποχωρήσει κατά 100 μονάδες βάσης σε δύο ημέρες, ακολουθώντας πορεία αποκλιμάκωσης από τα υψηλά άνω των 400 μ.β., με το κόστος δανεισμού του Δημοσίου να μειώνεται κατά 1%, καθώς στην αυριανή σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. αναμένεται η ανακοίνωση "πακέτου" βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί πλέον και του 6% έχοντας εκτιναχτεί μέσα στον Ιανουάριο άνω του 7,1%.

Το spread του 2ετούς τίτλου υποχωρεί έως τις 440 μονάδες βάσης -με την απόδοση να μειώνεται ακόμα και κάτω του 5%-, ενώ στο τριετές υποχωρεί στις 440 μονάδες βάσης. Στις 354 μ.β. το spread του 5ετούς, με την απόδοση του τίτλου να υποχωρεί στα επίπεδα του 6,15%.

Εν τω μεταξύ, συρρικνώνονται τα spreads των κρατικών ομολόγων έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς σε όλη την ευρωζώνη.

Ειδικότερα, το spread του πορτογαλικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί κατά 9 μονάδες βάσης, στις 136 μονάδες, ενώ και το spread του ισπανικού τίτλου υποχωρεί στα χαμηλά εβδομάδας έναντι του bund.

Κατά 10 μ.β. υποχωρεί το spread του ιταλικού τίτλου, ενώ το spread του βελγικού 10ετούς υποχωρεί σε χαμηλά 3 εβδομάδων έναντι του γερμανικού, στις 50 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v