Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Υποβαθμίζει έξι ελληνικές τράπεζες

Η UBS υποβαθμίζει τις τιμές στόχους έξι ελληνικών τραπεζών, περικόπτοντας ταυτόχρονα τη σύσταση των Eurobank και MPB σε "neutral" από "buy". Τι λέει για οικονομία και τη σχέση των ομολόγων με τις μετοχές.   

UBS: Υποβαθμίζει έξι ελληνικές τράπεζες
Νέες χαμηλότερες τιμές στόχους για έξι τράπεζες προβλέπει έκθεση της UBS με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου, όπου υποβαθμίζεται η σύσταση δύο τραπεζών (Eurobank και Marfin) σε neutral από buy.

Αναλυτικότερα, η τιμή στόχος για την Εθνική τίθεται στα 18,2 από 23 ευρώ, για την Eurobank στα 7,1 από 13,5 ευρώ, για την Alpha Bank στα 9,5 από 12,8 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς στα 7,2 από 11 ευρώ, για τη Marfin στα 2,4 από 3,5 ευρώ και για την Αγροτική στο 1 από 1,4 ευρώ.

Η σύσταση παραμένει buy μόνο για την Alpha Bank, neutral για τις Εθνική και Πειραιώς και sell για την Αγροτική.

Η κυβέρνηση είναι πρόθυμη και ικανή να προχωρήσει τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας κατά την άποψη της UBS, ωστόσο, όπως επισημαίνει, πρέπει να προετοιμάσει τον κόσμο για τα όσα θα ακολουθήσουν.

Οι εξελίξεις στις πιστωτικές αγορές θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο φως της δημοσιότητας με τα spreads των ομολόγων να «οδηγούν» τις τιμές των μετοχών. Οι επόμενες εβδομάδας θα είναι σημαντικές από την άποψη της ροής ειδήσεων: Στις 3 Φεβρουαρίου ανακοινώνεται η ευρωπαϊκή άποψη επί του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ενώ στις 15-16 Φεβρουαρίου θα τεθεί για έγκριση στο Ecofin και Eurogroup.

Ο οίκος επιχειρεί να ανιχνεύσει ποιο είναι το επίπεδο των τραπεζικών μετοχών στο οποίο η σύσταση θα είναι ανεπιφύλακτα “buy” για τους ελληνικούς τίτλους, και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το επίπεδο αυτό είναι περίπου 30% χαμηλότερα των τρεχόντων επιπέδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v