Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Στα 342 εκ. τα κέρδη Q2, λένε οι αναλυτές

Βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με το α΄ τρίμηνο αναμένουν οι αναλυτές ότι θα εμφανίσει η Εθνική Τράπεζα στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Αναμένεται αύξηση των κερδών στο τρίμηνο 8% στα 342 εκατ. ευρώ.

ΕΤΕ: Στα 342 εκ. τα κέρδη Q2, λένε οι αναλυτές
Βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με το α΄ τρίμηνο αναμένουν οι αναλυτές ότι θα εμφανίσει η Εθνική Τράπεζα στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
 
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο τρίμηνο εκτιμάται να αυξηθούν κατά 8% σε σχέση με το Q1 και να διαμορφωθούν στα 342 εκατ. ευρώ, λόγω διευρυμένων καθαρών επιτοκιακών περιθωρίων και ισχυρότερων κερδών από συναλλαγές. 

Σε επίπεδο εξαμήνου, η Εθνική αναμένεται να εμφανίσει πτώση κερδών 19% σε ετήσια βάση, εξαιτίας των υψηλότερων προβλέψεων και της επιβράδυνσης στον ρυθμό αύξησης των εσόδων, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στη ΝΑ. Ευρώπη. 

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων εννέα αναλυτών, τα καθαρά κέρδη της ΕΤΕ στο εξάμηνο υπολογίζεται να διαμορφωθούν στα 660,4 εκατ. ευρώ. 

Οι προβλέψεις για επισφάλειες εκτιμάται να ανέλθουν στα 485 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, από 180 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Τα καθαρά έσοδα από τόκους υπολογίζεται να αυξηθούν κατά 9,8% στο 1,9 δισ. ευρώ στο εξάμηνο. 

   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v