Εθνική: Στα 24 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Citi

Στα 24 από τα 22 ευρώ προηγουμένως, λόγω της μείωσης του ρίσκου στις αγορές, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής η Citigroup σε έκθεση (21/5) διατηρώντας τη σύσταση "buy". Τι προβλέπει για το Q1.

Εθνική: Στα 24 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Citi
Στα 24 από τα 22 ευρώ πριν αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής η Citigroup σε έκθεση (21/5) διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση "buy".

Όπως αναφέρει η Citi, η αύξηση στην τιμή-στόχο αντανακλά τη μείωση του ρίσκου στις αγορές.  

"Η Εθνική είναι η κορυφαία επιλογή μας στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο και μία από τις πλέον κερδοφόρες στην Ευρώπη" αναφέρει ο διεθνής οίκος, τονίζοντας τον ελκυστικό ισολογισμό, την ισχυρή καταθετική βάση, την υψηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων αλλά και την ισχυρή κεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ.

Ο οίκος χαρακτηρίζει "ελκυστική" την αποτίμηση της μετοχής, με Ρ/Ε προ προβλέψεων 2009 στο 3,8.  

Τα αποτελέσματα τριμήνου, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου, θα επηρεαστούν από τα αδύναμα καθαρά έσοδα από τόκους καταθέσεων στην Ελλάδα, γεγονός που αναμένεται να αντισταθμιστεί από τα πολύ ισχυρά καθαρά έσοδα από τόκους στην Τουρκία. 

H Citi προβλέπει ότι το 2009 η ΕΤΕ θα εμφανίσει καθαρά κέρδη ύψους 1,138 δισ. ευρώ, από 1,44 δισ. ευρώ το 2008. Το 2010, τα κέρδη της Εθνικής προβλέπονται στο 1,3 δισ. ευρώ και το 2011 στα 1,592 δισ. ευρώ. 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v