Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αlpha Fin: Ουδέτερη για τράπεζες με ΕΤΕ top pιck

Ουδέτερη στάση υιοθετεί για τις τράπεζες η Alpha Finance μετά από συναντήσεις που είχε με τη διοίκηση των Eθνικής, Εurobank και Πειραιώς, ενώ πτωτικά στα 687 εκατ. ευρώ εκτιμά τα κέρδη του ΟΠΑΠ.

Αlpha Fin: Ουδέτερη για τράπεζες με ΕΤΕ top pιck
Ουδέτερη στάση υιοθετεί για τις τράπεζες η Alpha Finance μετά από συναντήσεις που είχε με τις διοικήσεις των Eθνικής, Εurobank και Πειραιώς, ενώ πτωτικά (-6%) στα 687 εκατ. ευρώ βλέπει τα κέρδη του ΟΠΑΠ το 2009.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για αγορές στις τράπεζες και αναμένει μέχρι τον Ιούνιο για τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, ενώ διατηρεί τη σύσταση outperform για την Εθνική η οποία είναι η προτιμώμενη επιλογή της.

Προβλέπει ακόμη ότι μια εκτιμώμενη πίεση στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο θα βαρύνει στα μεγέθη α΄ τριμήνου των τραπεζών, ενώ το β΄ τρίμηνο εμφανίζεται να υπόσχεται περισσότερα.
 
Υπογραμμίζει ακόμη ότι η Εθνική και η Eurobank παρατήρησαν μια βελτίωση στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου τους συγκριτικά με το δ΄ τρίμηνο του 2008, ενώ η Πειραιώς μια μικρή επιβάρυνση.

Για τον ΟΠΑΠ η χρηματιστηριακή, μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Οργανισμού, προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του 2009 θα υποχωρήσουν 6%, στα 687 εκατ. ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση outperform.

Όπως αναφέρεται στο report της Alpha Finance οι ρυθμοί αύξησης των πωλήσεων του Kino θα κινηθούν με διψήφιο ρυθμό ανόδου το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v