Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποικίλα τα οφέλη του deal ΓΕΚ-Suez λένε οι ΑΧΕ

Θετικά υποδέχονται οι αναλυτές το deal της ΓΕΚ με την GDF Suez, καθώς βλέπουν οφέλη τόσο για την ίδια την εταιρία όσο και για την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως σύνολο.

Ποικίλα τα οφέλη του deal ΓΕΚ-Suez λένε οι ΑΧΕ
Θετικά υποδέχονται οι αναλυτές το deal της ΓΕΚ με την GDF Suez, καθώς βλέπουν οφέλη τόσο για την ίδια την εταιρία όσο και για την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως σύνολο.     

Στα 480 εκατ. ευρώ εκτιμά η Alpha Finance την αξία του deal της ΓΕΚ με την GDF Suez, υποθέτοντας ότι η γαλλική εταιρία δεν θα πληρώσει premium, αφού δεν θα έχει τον πλήρη έλεγχο των δύο μονάδων παραγωγής.

Κατά τη χρηματιστηριακή, το deal είναι μεγάλης σημασίας για τη ΓΕΚ και το εγχώριο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, μια που κατ' αρχάς «σφραγίζει» την παρουσία ενός ακόμη μεγάλου διεθνούς παίκτη στην αγορά μετά την Enel, την Endesa και την Edison.

Την είσοδο ενός ακόμη σημαντικού παίκτη επισημαίνει και η Marfin Analysis ως το βασικό όφελος του deal, ενώ επιπρόσθετα αναφέρεται στο ότι μέσω του deal θα αποκρυσταλλωθεί η αξία των Ήρων Ι και ΙΙ, κάτι που θα προσφέρει στην επενδυτική κοινότητα μια σταθερή βάση για την αποτίμηση. Τα νέα χαρακτηρίζονται οπωσδήποτε θετικά για τη μετοχή, αφού όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή -υποθέτοντας ότι η γαλλική εταιρία θα εισφέρει ρευστό- θα μειωθεί η δανειακή έκθεση της ΓΕΚ.

Από την πλευρά της, η Proton επισημαίνει ότι η ΓΕΚ κερδίζει τεχνογνωσία από την GDF, ενώ μειώνει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες της σε μια εποχή όπου η χρηματοδότηση είναι δυσχερής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v