Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Δημοσκόπηση σε 10 αναλυτές για το 6μηνο

Στα 296,6 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα κέρδη του ΟΤΕ στο εξάμηνο (άνοδος 7%), σύμφωνα με εκτιμήσεις 10 αναλυτών σε δημοσκόπηση του euro2day και του TFN. Ισχυρά μεγέθη για Cosmote, σταθεροποίηση RomΤelecom.

ΟΤΕ: Δημοσκόπηση σε 10 αναλυτές για το 6μηνο
Στα 296,6 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα κέρδη του ΟΤΕ στο α΄ εξάμηνο, καταγράφοντας άνοδο 7%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εννέα αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι Alpha Finance, Citigroup, Credit Suisse, Eurobank Securities, HSBC Pantelakis Securities, Lehman Brothers, Morgan Stanley, National - P&K Securities, Piraeus Securities και Proton Bank.

Tο εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται από 291 εκατ. έως 312 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να αποδίδουν την αύξηση στα ισχυρά μεγέθη της Cosmote, με την αδυναμία στην εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας να αντισταθμίζεται από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες. Παράλληλα, αναμένεται σταθεροποίηση στις δραστηριότητες του ΟΤΕ στη Ρουμανία.

Ο κ. Βαγγέλης Καρανίκας της HSBC υπογράμμισε: "Γενικά, βλέπω τις ενθαρρυντικές τάσεις που εμφανίστηκαν στο α΄ τρίμηνο να παραμένουν και στο β΄ τρίμηνο και, σε επαναλαμβανόμενη βάση, τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Οι δραστηριότητες της Cosmote και η εξαγορά των μειοψηφιών θα αντισταθμίσουν την αδυναμία στην εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας και στη RomΤelecom".

Ο κ. Κώστας Καραγιώργος, αναλυτής της Eurobank Securities, πρόσθεσε: "Περιμένω περαιτέρω επιδείνωση στην εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας και ισχυρά μεγέθη από την κινητή τηλεφωνία. Επίσης, θα αναζητήσω σημάδια σταθεροποίησης στη Ρουμανία".

Η κ. Νατάσσα Ρουμάντζη, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Piraeus Sec., σημείωσε: "Στην εγχώρια σταθερή τηλεφωνία βλέπω ότι η αύξηση στις ευρυζωνικές υπηρεσίες θα αντισταθμίσει τη συνεχιζόμενη μείωση των εσόδων από τις φωνητικές υπηρεσίες. Η Cosmote αναμένεται να εμφανίσει αυξημένα περιθώρια κερδοφορίας, κυρίως λόγω εποχικότητας".

Η κ. Ρουμάντζη πρόσθεσε: "Η RomΤelecom λογικά θα μειώσει τις ζημίες της, βοηθώντας σταδιακά στη βελτίωση της απόδοσης του ομίλου. Εκτιμώ ότι η μονάδα στη Ρουμανία θα εμφανίσει θετικά EBITDA στο δ΄ τρίμηνο".

Τα EBITDA προβλέπεται να ανέλθουν στο 1,099 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 1,5%, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ του 1,094 δισ. και του 1,119 δισ. ευρώ.

O κ. Βασίλης Ράπτης, αναλυτής της Proton, σχολίασε: "Για την Cosmote, εκτιμώ ότι οι μονάδες της Ελλάδας και της Ρουμανίας θα ενισχύσουν την παρουσία τους με καθαρή ενίσχυση συνδρομητών κατά 210.000 και 420.000 αντίστοιχα. Οι ζημίες EBITDA στη Ρουμανία λογικά θα περιοριστούν στο 1,8 εκατ. ευρώ".

Οι πωλήσεις του ΟΤΕ στο εξάμηνο εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 3,13 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 2,3%, ενώ το εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται από 3,113 έως 3,151 δισ. ευρώ.

Ο κ. Αντώνης Διαπούλης, αναλυτής της Alpha Finance, σημείωσε: "Εκτιμώ ότι ο κύκλος εργασιών στο β΄ τρίμηνο θα αυξηθεί κατά 2,1% στο 1,584 δισ. ευρώ. Η κερδοφορία του ομίλου θα διαμορφωθεί στα 156 εκατ. ευρώ, καθώς οι υψηλότερες επιτοκιακές δαπάνες από την αύξηση του χρέους θα αντισταθμιστούν από τις λιγότερες μειοψηφίες στην Cosmote".

Τα καθαρά κέρδη, τα EBITDA και οι πωλήσεις του ΟΤΕ στο β΄ τρίμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν στα 155,5 εκατ. ευρώ, στα 565,5 εκατ. ευρώ και στι 1,592 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Ο κ. Διαπούλης πρόσθεσε: "Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές ενδέχεται να βρουν ελκυστικά τα τρέχοντα επίπεδα τιμών για να χτίσουν θέση στη μετοχή, καθώς εκτιμώ ότι δεν αντανακλά την πραγματική αξία της εταιρίας".

O OTE ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 28 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v