Η Κυψέλη ζει εδώ και χρόνια τη δεύτερη νιότη της μαζεύοντας κόσμο και κοσμάκη στα μαγαζιά και στα στενάκια της. Κάπως έτσι την ξαναερωτευτήκαμε κι εμείς, κάνοντάς τη δεύτερο σπίτι μας. Επειδή ο έρωτας όμως περνάει πρώτα από το στομάχι καλό είναι να θυμόμαστε όλες τις γαστρονομικές αφορμές που μας δίνει η Κυψελάρα για να γίνουμε μόνιμοι κάτοικοί της.
Κυβέλη
Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ.: 21 0821 9406
Από τους βασικούς λόγους που η πλατεία Αγίου Γεωργίου έχει αναδειχθεί σε μια εκ των πιο χοτ πιατσών του αθηναϊκού κέντρου η Κυβέλη είναι ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο που τιμά τις γευστικές ρίζες και παραδόσεις του.
Το μενού συνδυάζει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με μια σύγχρονη ματιά, προσφέροντας μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία. Ανάμεσα στις ιδιαίτερες προτάσεις του, θα βρεις το ταλαγάνι στη σχάρα, το ταμπουλέ με μαύρες φακές, την τηγανιά με μανιτάρια και σουτζούκι, την τσιροσαλάτα, το ψαρονέφρι σοτέ με σάλτσα μελιού, το κοτόπουλο χαρακίρι, τις πένες με μανιτάρια και μετσοβόνε, τα σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετάκια και την τηγανιά συκώτι. Ο λογαριασμός, μαζί με ένα ποτήρι κρασί, κυμαίνεται μεταξύ 17-20€ ανά άτομο.
Καφενείο Αλλιώς
Κερκύρας 17-19, Κυψέλη, τηλ: 695 511 3063
Το Αλλιώς έχει όλα όσα χρειάζεσαι για να γίνει το νέο αγαπημένο σου στέκι: μια ρετρό ατμόσφαιρα, λαχταριστούς μεζέδες και εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Στο μενού θα βρεις ψητή μελιτζάνα, τυροκαυτερή, φάβα με λουκάνικο, μπουγιουρντί με αυγά, σαγανάκι, ντολμαδάκια, κλέφτικο και κοκκινιστά κεφτεδάκια, που μπορείς να απολαύσεις σκέτα ή με ζυμαρικά και τυράκι. Ένα επιπλέον highlight είναι το εξαιρετικό σκορδόψωμο με τυρί κρέμα. Τα γλυκά του δεν πάνε πίσω – ο μπακλαβάς του αξίζει δοκιμή. Στην κάβα, εκτός από κρασί, θα βρεις ούζο και τσίπουρο από την Πάτρα, καθώς και απολαυστική κρητική ρακή. Για ένα χαλαρό τσιμπολόγημα με κρασί ή μπίρα, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€ το άτομο.
Έπρεπε
Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη, τηλ: 21 0864 4910
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΧαλαρό, χίπστερ και πάντα γεμάτο, το μπαρ που όλοι περίμεναν να ανοίξει στην Κυψέλη συνεχίζει δυναμικά, σερβίροντας κλασικά κοκτέιλ με δημιουργικές πινελιές και μοντέρνους μεζέδες που ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία του bar food.
Το μενού του αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση του σεφ, προτείνοντας πιάτα όπως ψητή κολοκύθα με μυζήθρα, γκρεμολάτα κολοκυθόσπορου, καυκαλήθρες και προζυμένιο ψωμί, λαυράκι μαριναρισμένο σε λεμόνι με ζελέ λάιμ και αλμύρα, χούμους με τηγανητές μελιτζάνες, μαριναρισμένες πιπεριές, δυόσμο και ζάαταρ, καπνιστά μύδια με κολοκυθάκι, τσίλι και ταραμά, καθώς και αγκινάρες τουρσί με γκράνα παντάνο, βασιλικό και ροζ πιπέρι.
Στον κατάλογο των κοκτέιλ, ξεχωρίζουν ιδιαίτερες προτάσεις όπως η ανατρεπτική Μαργαρίτα με falernum και curacao, αλλά και ένα καπνιστό Dry Martini. Για τσιμπολόγημα μαζί με κοκτεϊλάκι, ο λογαριασμός ανέρχεται περίπου στα 20€ το άτομο.
Ο Πλάτανος
Αγίας Ζώνης 43, τηλ.: 21 0861 2749
Θρυλικός και αγαπημένος πολύ πριν η Κυψέλη γίνει το hot spot που διαβάζεις παντού, ο Πλάτανος είναι το απόλυτο στέκι για αυθεντικές, χορταστικές γεύσεις. Τα τραπεζάκια του απλώνονται γύρω από τον επιβλητικό, αιωνόβιο πλάτανο που του χάρισε το όνομά του, ενώ τον χειμώνα η ζεστή, σκεπαστή αυλίτσα του δημιουργεί μια ατμόσφαιρα παρεΐστικη και φιλόξενη.
Κι εδώ έρχεται το κρίσιμο ερώτημα: Τι να δοκιμάσεις πρώτα; Ό,τι κι αν τραβάει η όρεξή σου, εδώ θα το βρεις. Λαχταριστά μεζεδάκια για το τσίπουρο; Φυσικά. Μαγειρευτά που μοσχοβολούν σπιτική θαλπωρή; Άφθονα. Ζουμερά ψητά για ένα ολοκληρωμένο κρεατο-τσιμπούσι; Περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσαι.
Αν θες τη δική μας γνώμη, ξεκίνα με το απίθανο αρνάκι σιγοψημένο με λαχανικά στη λαδόκολλα, που λιώνει στο στόμα, τη φάβα παντρεμένη με μανιάτικο σύγκλινο ή το αρωματικό ριζότο κολοκύθας με μπλε τυρί και κολοκυθόσπορο – τρία πιάτα που δύσκολα θα ξεχάσεις. Και με ένα ποτήρι κρασί ή μια παγωμένη μπύρα, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 17€ το άτομο.
Nτύλαν
Αγίας Ζώνης 38, τηλ: 2108668899
Το Ντύλαν είναι ένα από τα πιο πρόσφατα γαστρονομικά στολίδια της πόλης, ένα εστιατόριο που συνδυάζει την ατμόσφαιρα ενός ροκόμπαρου με τις απολαύσεις της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας. Εδώ, η μουσική παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, με ροκ, μπλουζ και τζαζ μελωδίες να ντύνουν κάθε γευστική εμπειρία, δημιουργώντας ένα σκηνικό που σε κάνει να νιώθεις αμέσως άνετα.
Είτε επιλέξεις να καθίσεις στην ατμοσφαιρική μπάρα είτε σε ένα από τα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις πιάτα που παντρεύουν την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική ματιά. Στο μενού ξεχωρίζουν ο μπακαλιάρος ραγού με σχοινόπρασο, ένα πιάτο γεμάτο βαθιά νοστιμιά, το αρνί με αγκινάρες και άιβαρ, που ισορροπεί μοναδικά τις γήινες γεύσεις, και το λουκάνικο με καπνιστή πατάτα και σάλτσα ντομάτας.
Όλα αυτά συνδυάζονται ιδανικά με ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα από τις προσεκτικά επιλεγμένες ελληνικές μικροζυθοποιίες που φιγουράρουν στον κατάλογο. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 30-35€ το άτομο μαζί με κρασί ή μπύρα.
Caprus
Σπετσών 49, τηλ.:21 1408 9029
Το Caprus ήρθε στην Κυψέλη για να μας φέρει το σαντουιτσάδικο που χρειαζόμασταν όλοι εμείς οι ψωμολάγνοι. Πατώντας στη στόμα με στόμα διαφήμιση δεν άργησε να γίνει το νέο κυψελιώτικο hot spot που έψαχναν οι κάτοικοι κι οι επισκέπτες της.
Όλα τους είναι έξτρα λιμπιστικά όμως του λόγου μας ξεχωρίζουμε εκείνο με σαλάμι πικάντικο Spianata σε λεπτές φέτες, pecorino Romano Ιταλίας, ντοματίνια ψητά, ντούγια Καλαβρίας, ρόκα και ξύσμα λεμόνι αλλά και το έξτρα μερακλήδικο με προσούτο προβατίνας, ρόκα, τυρί Σαν Μιχάλη, τυρί κρέμα και μαρμελάδα σύκο ή το τούμπαντο σάντουιτς με καπνιστή πανσέτα γεμιστή με δεντρολίβανο, παρμεζάνα, σκόρδο, πίκλα λάχανο, καρότο, ρόκα, θυμάρι και μουστάρδα με μέλι. Τα σάντουιτς ξεκινούν από 7,90€.
Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr