Η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας νικήτρια του «CFA Institute Research Challenge»

Στον ελληνικό διαγωνισμό συμμετείχαν έξι ομάδες. Απώτερος στόχος μια θέση στον παγκόσμιο τελικό. Ποια ελληνική εταιρεία αναλύθηκε στη φετινή διοργάνωση.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας νικήτρια του «CFA Institute Research Challenge»

Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες μελέτης και ανάλυσης της εταιρείας «Μοτοδυναμική», οι έξι ομάδες που συμμετείχαν στο ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού CFA Institute Research Challenge, που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA (CFA Society Greece) ετοίμασαν την ανάλυση και την επενδυτική τους πρόταση για τη μετοχή της εταιρείας. Όλες οι ομάδες υπέβαλαν γραπτές εκθέσεις ανάλυσης, οι οποίες βαθμολογήθηκαν από βαθμολογητές-εθελοντές της Ένωσης, όλοι κάτοχοι του επαγγελματικού τίτλου CFA και στις 22 Φεβρουαρίου, παρουσίασαν τις εκθέσεις τους και ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό στις ερωτήσεις της επιτροπής αξιολόγησης, η οποία επίσης αποτελούνταν από εθελοντές CFA charterholders.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής αναδείχτηκε νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της περιοχής Europe-Middle East-Africa (EMEA), με απώτερο στόχο μια θέση στον παγκόσμιο τελικό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η νικήτρια ομάδα θα συμμετάσχει στην τιμητική τελετή έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών
στις 6 Μαρτίου 2025.

Τη νικήτρια ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας απαρτίζουν η κα Θάλεια Μακέδου, οι κκ. Αντώνιος Καρκαντζέλης, Διονύσιος Νικολόπουλος, Γεώργιος Ψαλλίδας, Βασίλειος Ψαλλίδας, με ακαδημαϊκό υπεύθυνο της ομάδας τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Τζιογκίδη και μέντορα το μέλος του CFA Society Greece κ. Νικόλαο Αθανασούλια.

 Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός πανεπιστημίων στην ανάλυση εταιρειών και μετοχών που διοργανώνεται από το CFA Institute, σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που αυτή προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.

Στον ελληνικό διαγωνισμό, για τη φετινή χρονιά, συμμετείχαν έξι ομάδες από τα ακόλουθα πανεπιστήμια:

  • Deree – The American College of Greece
  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
  • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Πανεπιστήμιο Πειραιώς

 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA συγχαίρει όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό και ευχαριστεί όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν στη διοργάνωση του διαγωνισμού, τους χορηγούς, καθώς επίσης και την υπό ανάλυση εταιρεία «Μοτοδυναμική» και τα στελέχη της για την αγαστή συνεργασία τους με τις έξι ομάδες.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v