Με κάλυψη AΔΕΔΥ η απεργία δασκάλων και καθηγητών την Τετάρτη

«Αντιδρώντας στον αυταρχισμό της κυβέρνησης κηρύσσει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Προηγήθηκε προσφυγή του υπ. Παιδείας κατά της κινητοποίησης της ΔΟΕ.

Με κάλυψη AΔΕΔΥ η απεργία δασκάλων και καθηγητών την Τετάρτη

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Η Επιτροπή κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για «πρωτοφανή - στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά - ενέργεια του υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ, που έχει αιτήματα, μεταξύ άλλων, τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ.».

«Επικαλούμενος τον νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/21), ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση ζητούν από το δικαστήριο την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Η 24ωρη απεργία της ΔΟΕ για αύριο Τετάρτη οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στα δικαστήρια και κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

H AΔΕΔΥ καλύπτει απεργιακά και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα απεργήσουν αύριο, καθώς ήδη έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της AΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης, κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v