Ελεύθερος ο μεγιστάνας Μπένι Στάινμετζ, είχε συλληφθεί στο ΔΑΑ

Ο Ισραηλινός μεγιστάνας είχε συλληφθεί χθες στο Ελευθέριος Βενιζέλος, με βάση διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Ρουμανία. Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Τι λέει ο δικηγόρος του.

Ελεύθερος ο μεγιστάνας Μπένι Στάινμετζ, είχε συλληφθεί στο ΔΑΑ

Ο Ισραηλινός μεγιστάνας του κλάδου των ορυχείων Μπένι Στάινμετζ αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του στο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά του απαγορεύτηκε να ταξιδεύει εκτός της χώρας, καθώς αναμένεται η δικαστική απόφαση για ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τη Ρουμανία, δήλωσαν αστυνομικές και νομικές πηγές στο Reuters.

Ο Στάινμετζ συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία το απόγευμα της Κυριακής, ώρες μετά την άφιξή του με ιδιωτικό αεροσκάφος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο Reuters.

Εναντίον του έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για λογαριασμό της Ρουμανίας, αναφορικά με κατηγορίες που σχετίζονται με συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σήμερα ο 68χρονος εμφανίστηκε ενώπιον εισαγγελέα ο οποίος αποφάσισε ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, με περιορισμούς που περιλαμβάνουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς αναμένεται απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για τη σύλληψη και την έκδοσή του.

Το 2022, ένα ελληνικό δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεσή του βάσει άλλου εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί από τη Ρουμανία εναντίον του, είχε αποφασίσει κατά της έκδοσής του. Η Ρουμανία εξέδωσε αργότερα νέο αίτημα.

«Είναι πρωτοφανές για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη σεβαστή χώρα, μια τέτοια διοικητική πράξη να ανατρέπει απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία είχε αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα κατά της έκδοσής του στη Ρουμανία, αναγνωρίζοντάς του το δικαίωμα να ταξιδεύει ελεύθερα», ανέφερε σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Στάινμετζ, Σταύρος Τόγιας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v