Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 24ωρη απεργία στον κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού

«Δυστυχώς κυβέρνηση και ξενοδόχοι σε αγαστή συνεργασία προσπαθούν να μας καταδικάσουν να εργαζόμαστε σε ένα αρρύθμιστο εργασιακό περιβάλλον», αναφέρει ανακοίνωση της Τι διεκδικούν της ΠΟΕΕΤ.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 24ωρη απεργία στον κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού

«Η Διοίκηση της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) ενεργοποιεί την ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 19/09/2024 για κινητοποίηση μέσα στον Οκτώβριο αν χρειαζόταν», αναφέρει σε ανακοίνωση που 24ωρη προκηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά:

«Δυστυχώς κυβέρνηση και ξενοδόχοι σε αγαστή συνεργασία προσπαθούν να μας καταδικάσουν να εργαζόμαστε σε ένα αρρύθμιστο εργασιακό περιβάλλον μιας κι οι εργοδότες αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου επικαλούμενοι τέσσερις  λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την διαπραγμάτευση μεταξύ μας, αλλά με Κυβερνητικές επιλογές και μεταξύ άλλων στέλνουν μέσω της επιστολής τους μήνυμα στην Κυβέρνηση για την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην επιμήκυνση του εποχικού ταμείου ανεργίας.

Από την άλλη η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εργασίας πήρε πίσω τη δέσμευση του για λύση στο πρόβλημα της ρύθμισης του προβλήματος με το επίδομα ανεργίας.

Κυρίως λοιπόν γι' αυτούς τους δύο λόγους αποφασίσαμε την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας στον κλάδο μας στις 23/10/2024 γιατί θέλουμε την υπογραφή σ.ε.ε. με αυξήσεις και 5ήμερο 40ωρο ώστε να υπάρξουν επιτέλους ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις!

Ζητάμε την αξιοπρεπή διαβίωση τους «νεκρούς» μήνες για τους εποχιακά εργαζόμενους μέσω του ταμείου ανεργίας υιοθετώντας επιτέλους η Κυβέρνηση την μόνη ρεαλιστική πρόταση που έκανε η Ομοσπονδία μας στις τόσες συναντήσεις από το 2018 με τους εκάστοτε Υπουργούς Εργασίας.

Έχουμε μπροστά μας 20 μέρες για να δουλέψουμε την απεργία μας στις 23 Οκτωβρίου! Κλιμακώνουμε την κινητοποίηση μας στην μεγάλη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία που αποφάσισε και ανακοίνωσε η Διοίκηση της ΓΣΕΕ για της 20 Νοεμβρίου 2024. Από την μεριά μας εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο καλόπιστου διαλόγου και άλλη μια φορά πιστέψαμε σε κούφια λόγια!

* Αυτό το εκλάβατε σαν αδυναμία. Τώρα λοιπόν στις 23 Οκτωβρίου θα πάρετε το μήνυμα από τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς και την Αθήνα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v