Ενωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Οχι αυστηροποίηση ποινών

Αντίθετη με την αυστηροποίηση των ποινών είναι η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Ποια ζητήματα έθεσε σε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδη, το διοικητικό της συμβούλιο.

Ενωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Οχι αυστηροποίηση ποινών

Διαφωνεί με την αυστηροποίηση των ποινών και την επαναφορά του κανόνα της προφυλάκισης ως μέτρων για την πρόληψη της εγκληματικότητας η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τη αντίθετη γνώμη της εξέφρασε το διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σειρά θεσμικών θεμάτων της Δικαιοσύνης τα οποία έχουν ανακύψει με τη δημιουργία και εφαρμογή το νέου δικαστικού χάρτη ο οποίος και ενοποίησε τον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας των δικαστηρίων.

Η ανακοίνωση

Μετά τη συνάντηση του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη εξεδόθη η ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Το προεδρείο της Ένωσης πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων θεμάτων θέσαμε το ζήτημα της αύξησης ή επικουρικά της ανακατανομής των οργανικών θέσεων υπέρ των Εφετείων μετά την ενοποίηση του πρώτου βαθμού και την μεταφορά ύλης στα Εφετεία. Ζητήσαμε την άμεση
καταβολή των οδοιπορικών στους συναδέλφους που πραγματοποιούν μεταβατικές έδρες.

Ενημερωθήκαμε για την πρόοδο των διαδικασιών της δυνατότητας εθελουσίας εξόδου εκείνων των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ζητήσαμε τη συμμετοχή της Ένωσης στις επιτροπές του Υπουργείου.

Ενημερώσαμε για το αίτημα που υποβάλλαμε στο Υπουργείο Οικονομικών για την επαναφορά των δώρων στον δημόσιο τομέα.

Δηλώσαμε την διαφωνία μας στην αυστηροποίηση των ποινών και την επαναφορά του κανόνα της προφυλάκισης ως μέτρων πρόληψης της εγκληματικότητας καθώς είναι ατελέσφορα και δεν επαληθεύονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v