Πυρκαγιά μαίνεται στην Κορινθία, ήχησαν μηνύματα 112

Κοντά σε σπίτια η φωτιά. Εχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενισχύονται συνεχώς από γειτονικούς νομούς και δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες.

Πυρκαγιά μαίνεται στην Κορινθία, ήχησαν μηνύματα 112

Μέγιστη κινητοποίηση και ετοιμότητα, αποφασίστηκε στην συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την πυρκαγιά στα Ροζενά Κορινθίας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά- Δερβένι Ξυλοκάστρου στην Κόρινθο, καίει ανεξέλεγκτα με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής εναέριες και επίγειες συνεχώς να αυξάνονται στο σημείο ενώ από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας εστάλη μήνυμα 112 στους πολίτες να απομακρυνθούν.

Η πυρκαγιά φέρεται να βρίσκεται κοντά σε σπίτια και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ενισχύονται συνεχώς και από γειτονικούς νομούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες.

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Επίσης μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Ζάχολη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση των ανέμων που πνέουν στο σημείο έχουν αυξηθεί, με τις ριπές του ανέμου να είναι πολύ ισχυρές.

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο πύρινο μέτωπο μίλησε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου, Βλάσης Τσιώτος στο OPEN.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι μεγάλο το μέτωπο καθώς φτάνει τα 10 χλμ. Σε λίγο θα σταματήσουν και τα εναέρια μέσα και η νύχτα θα είναι δύσκολη. Η φωτιά πέρασε από τον Πύργο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί. Αυτή τη στιγμή κατευθύνεται στα ανατολικά. Εκκενώθηκε το χωριό Ελληνικό».

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.51 σε αγροτοδασική έκταση και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση χωρίς ωστόσο να απειλείται κάποιος οικισμός.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 208 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα, 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και δύο μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v