Καιρός: Για λίγο καλοκαιρία, επιδείνωση από Κυριακή

Η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή για την εποχή, φτάνοντας τους 29-31°C και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 33°C. Αλλά από Κυριακή και Δευτέρα ο καιρός αναμένεται να αλλάξει δραστικά με θυελλώδεις βοριάδες, απότομη πτώση του υδράργυρου και βροχές βόρεια.

Καιρός: Για λίγο καλοκαιρία, επιδείνωση από Κυριακή

Ο καιρός συνεχίζει να παραμένει αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα, με περιορισμένη ορατότητα τοπικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια, όπου θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή για την εποχή, φτάνοντας τους 29-31°C και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 33°C.

Ωστόσο, την Κυριακή ο καιρός αναμένεται να αλλάξει δραστικά με θυελλώδεις βοριάδες θα φέρουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στα βόρεια. Τη Δευτέρα, η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, δίνοντας μια πιο φθινοπωρινή χροιά. Από τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Για την επιδείνωση του καιρού έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε το Σάββατο (28/9) η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά :

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης. Επισημαίνεται πως και στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι.

Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (30-09-2024).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα της Κυριακής (29-09-2024) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (30-09-2024) στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Γ. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή (29-09-2024) στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου και τη Δευτέρα (30-09-2024) σε όλη τη χώρα, η οποία θα είναι της τάξεως των 6 με 8 βαθμών Κελσίου. Ενδεικτικά σημειώνεται πως η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 21 βαθμούς και στην Αθήνα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v