Τσιόδρας: Η Κομισιόν πρέπει να πάρει μέτρα ενίσχυσης του αμπελοοινικού κλάδου

Ο αμπελοοινικός τομέας της Ένωσης αποτελεί ζωτικής σημασίας συμβολή στην οικονομία και στην κοινωνία της Ευρώπης, τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας.

Τσιόδρας: Η Κομισιόν πρέπει να πάρει μέτρα ενίσχυσης του αμπελοοινικού κλάδου

Μέτρα για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας του αμπελοοινικού κλάδου, ζητάει με ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας.

Στην ερώτησή του, μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, γίνεται απολύτως συγκεκριμένος, υπογραμμίζοντας ότι «η Κομισιόν πρέπει να προωθήσει τις καινοτόμες και βιώσιμες αμπελουργικές πρακτικές, να οργανώσει προγράμματα εκμάθησής τους και να πάρει μέτρα για την ανακούφιση των παραγωγών του κλάδου από τις ολοένα και συχνότερες πια φυσικές καταστροφές».

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας τονίζει ότι ο αμπελοοινικός τομέας της Ένωσης αποτελεί ζωτικής σημασίας συμβολή στην οικονομία και στην κοινωνία της Ευρώπης. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Εκτιμάται ότι δημιουργεί 3 εκατομμύρια άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και συνεισφέρει περίπου 130 δισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ. Ταυτόχρονα, αποτελεί πυλώνα της πολιτιστικής κληρονομιάς της ΕE, με υψηλή προστιθέμενη αξία και σύνθετη παραγωγική και μεταποιητική διαδικασία».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι «ο κλάδος καλείται να προσαρμοστεί σε νέες προκλήσεις, στην νέα πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής, που έχει συνέπειες στη συγκομιδή και στην παραγωγή, αλλά και να αντιμετωπίσει την επίδραση του ασταθούς γεωπολιτικού περιβάλλοντος στις εξαγωγές».

«Οι προκλήσεις αυτές καθιστούν αναγκαία την εκπόνηση μιας συνεκτικής και ολοκληρωμένης στρατηγικής για το μέλλον της ευρωπαϊκής αμπελουργίας και οινοποιίας», υπογραμμίζει ο κ. Τσιόδρας και επιμένει ιδιαίτερα στην ανάγκη «μιας ρεαλιστικής κι εποικοδομητικής πολιτικής υγείας που πρέπει να κάνει, βάσει επιστημονικών στοιχείων, διάκριση μεταξύ της υπεύθυνης και με μέτρο κατανάλωσης και της κατάχρησης αλκοόλ»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v