Χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο πλοίο ελληνικών συμφερόντων

Ρωσικός πύραυλος χτύπησε το πλοίο Aya που διαχειρίζεται η ναυτιλιακή VRS Maritime Services με έδρα την Αθήνα, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο πλοίο ελληνικών συμφερόντων

Το φορτηγό πλοίο Aya χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφεραν στο Reuters ναυτιλιακές πηγές. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο το πλοίο διαχειρίζεται η ναυτιλιακή εταιρεία VRS Maritime Services με έδρα την Αθήνα.

Νωρίτερα την Πέμπτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε εμπορικό πλοίο που μετέφερε σιτηρά από την Ουκρανία. Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το πλοίο είχε προορισμό την Αίγυπτο. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση.

Το πλοίο που έφερε σημαία Αγίου Χριστόφορου και Νέβις έπλεε σε ρουμανικά χωρικά ύδατα στις εκβολές του ποταμού Δούναβη στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού και μια πηγή.

Η ρουμανική ναυτιλιακή αρχή έσπευσε να διαψεύσει αυτή την εκδοχή. Μια εκπρόσωπος της ρουμανικής αρχής δήλωσε ότι το πλοίο δεν βρισκόταν σε ρουμανικά χωρικά ύδατα όταν επλήγη. «Θέλω να τονίσω ότι το πλοίο έπλεε σε ρουμανικά χωρικά ύδατα όταν επλήγη», είπε η πηγή.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε στο Reuters ότι το πλοίο βρίσκονταν στη ρουμανική θαλάσσια οικονομική ζώνη τη στιγμή του πλήγματος από ρωσικό πύραυλο.

Ο Ντίμτρο Πλετεντσούκ τόνισε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά Tu-22 για την επίθεση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Σιμπίχα δήλωσε σήμερα ότι το ρωσικό πλήγμα στο πλοίο ήταν μια «θρασεία επίθεση» στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας και στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v