Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για φαγητό σε Λούτσα και Βραυρώνα

Για ψάρι και για κρέας, σε όμορφες αυλές και σε τραπεζάκια πάνω στην άμμο, αφήνουμε την πρωτεύουσα και βρίσκουμε που θα γευτούμε το πιο νόστιμο φαγητό.

Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για φαγητό σε Λούτσα και Βραυρώνα

Ούτε μια ώρα μακριά από την Αθήνα, η ευρύτερη περιοχή της Λούτσας είναι η σωστή απάντηση στην ερώτηση «πού να πάμε για φαγητό με θέα θάλασσα, χωρίς να το πληρώσουμε ακριβά;». Κι αυτές είναι οι καλύτερες διευθύνσεις της, ό,τι και αν τραβά η όρεξή σου.

Η Χήρα
Στη Βραυρώνα, χάρτης εδώ 

Ένα από τα δύο πιο νησιώτικα σκηνικά της περιοχής (το άλλο είναι ο Ξυπόλητος, παρακάτω) η Χήρα απλώνει τραπεζάκια πάνω στην άμμο –όχι κοντά στην άμμο ή σε εξέδρες στερεωμένες στην άμμο, κανονικά στην άμμο, να θέλεις να βγάλεις τα παπούτσια σου για έξτρα αίσθηση διακοπών. Κάνε κράτηση (είναι απαραίτητη) για λίγο πριν ή λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, γιατί το σούρουπο κάνει το τοπίο ακόμα πιο μαγικό, και παράγγειλε ψιλό γαριδάκι, φρέσκα καλαμαράκια (πολύ δυνατό το τηγάνι τους, χωρίς ίχνος λαδίλας), χταποδάκι ξυδάτο και χειροποίητη τυροκαυτερή για να βουτάς τις τραγανές πατάτες τους. Πολύ δημοφιλής και η γαριδομακαρονάδα (στα 28€ για δύο άτομα) ενώ αν λαχταρήσεις μεγάλο φρέσκο ψάρι θα υπολογίσεις 50€ το κιλό την κουτσομούρα. Για θαλασσινά και μικρά ψαράκια, μαζί με το απαραίτητο ουζάκι, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 27-30€ το άτομο.

 

 Άρτεμις
Στη Βραυρώνα, χάρτης εδώ 

Μέχρι πρότινος μυστικό των ντόπιων που έχει αρχίσει τελευταία και διαρρέει, η Άρτεμις αγναντεύει την θάλασσα από την υπερυψωμένη αυλή που φιλοξενεί τα τραπέζια της, έχει όμως και έναν πανέμορφο εσωτερικό χώρο που απέχει παρασάγγας από την old school αισθητική των περισσότερων μαγαζιών στην περιοχή. Έχει ένα μενού μικρό αλλά θαυματουργό, εδώ άλλωστε θα έρθεις για άριστα ψημένο φρέσκο ψάρι, τα υπόλοιπα είναι κατά βάση συνοδευτικά. Σημείωσε, ωστόσο, στα sos την ταραμοσαλάτα, τον μαρινάτο γαύρο, τις πιπεριές Φλωρίνης, την καπνιστή ρεγγοσαλάτα και τα καλαμαράκια στο τηγάνι. Για τα μεγάλα φρέσκα ψάρια, που θα πετύχεις ανάλογα και την ψαριά της ημέρας, οι τιμές κυμαίνονται στα 49€ για την τσιπούρα, 52€ το κιλό το φαγκρί, 55€ η σφυρίδα. Μαζί με τα ουζάκια σας, ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 40€ το άτομο (στα 30€ αν αρκεστείς σε μεζεδάκια και θαλασσινά).

Χριστίνα
Μυκόνου 16, χάρτης εδώ 

Απολαμβάνει μοναδική θέα στην θάλασσα, κι ας βρίσκονται τα τραπέζια της στην απέναντι πλευρά του μικρού παραλιακού δρόμου. Σερβίρει ολόφρεσκο ψαράκι και θαλασσινά εδώ και δεκαετίες, από το 1987 συγκεκριμένα, και έχει φανατικό κοινό που την εμπιστεύεται τυφλά –και όχι άδικα. Εδώ θα δοκιμάσεις ένα ονειρεμένο ξυδάτο χταποδάκι, καλοτηγανισμένα καλαμαράκια και γαρίδες, σαρδελίτσες στη σχάρα, γαριδάκι συμιακό, μπακαλιάρο με σπιτική σκορδαλιά, και σούπερ μαριδάκι στο τηγάνι. Αναλόγως την ημέρα και την ψαριά, θα βρεις και μεγάλο φρέσκο ψάρι γύρω στα 50€ το κιλό. Χωρίς αυτό, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 27-30€ το άτομο, με ουζάκι.

Η Ταβέρνα του Θωμά
Στην παραλία της Λούτσας, χάρτης εδώ 

Ξακουστή και κοσμαγάπητη κρεατοταβέρνα επάνω στην παραλιακή περαντζάδα, σταθερή σύσταση των ντόπιων, έχει ενίοτε και ζωντανή μουσική (με μικρόφωνα). Εδώ θα δοκιμάσεις πολύ καλό κοντοσούβλι και κοκορέτσι, ενώ γκραν σουξέ έχουν και οι ποικιλίες του, με σπιτικά μπιφτέκια, μπριζολάκια, πανσέτες, λουκάνικα και δεν συμμαζεύεται. Εννοείται ότι παραγγέλνεις και μεμονωμένα αν προτιμάς, σπαλομπριζόλες, παϊδάκια, μπιφτέκια απλά ή γεμιστά με φέτα, παϊδάκια και πάει λέγοντας, όλα ψημένα στα κάρβουνα. Οι τιμές είναι πολύ καλές, στα 20-25€ το άτομο με κρασί θα βγει ο λογαριασμός.

Μπριζολάδικο
Στην παραλία της Λούτσας, χάρτης εδώ 

Κρεατοφαγίας συνέχεια, με μία ακόμα δημοφιλέστατη διεύθυνση επάνω στην παραλιακή περαντζάδα της Λούτσας, που ό,τι της λείπει σε διακόσμηση το αναπληρώνει σε μαστόρικο ψήσιμο στα κάρβουνα και στη σούβλα. Στα «οπωσδήποτε» εδώ σημείωσε το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι, τις γιγάντιες μπριζόλες και τα χειροποίητα μπιφτέκια, που είναι από τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει. Ειδική μνεία θα κάνουμε και στα ψητά λαχανικά, που συνήθως υστερούν στις κρεατοταβέρνες, αλλά εδώ όχι. Οι τιμές είναι κι εδώ εξαιρετικές για την ποιότητα, στα 20-25€ το άτομο θα κυμανθεί ο λογαριασμός με ωραίο κρασί.

Διαβάστε περισσότερα στο in2life

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v