Στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου Αθήνας αντιπροσωπεία της ΕΕ

«Νεολαία και Ανάγνωση. Από σένα η Άνοιξη εξαρτάται»: 200 εκδοτικοί οίκοι, 280 περίπτερα, 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα θα λάβουν χώρα στο Πεδίον του Άρεως.

Στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου Αθήνας αντιπροσωπεία της ΕΕ

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συμμετέχουν στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου Αθήνας, τη μεγάλη γιορτή του βιβλίου που ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως και θα διαρκέσει μέχρι τις 22/9, με τη διοργάνωση τριών εκδηλώσεων, ανοικτών για το κοινό.

Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στη νεολαία και φέρει τον τίτλο «Νεολαία και Ανάγνωση. Από σένα η Άνοιξη εξαρτάται». 200 εκδοτικοί οίκοι, 280 περίπτερα, 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις μας:

  • Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30 -20:30 διοργανώνεται διαδραστική εκδήλωση στη σκηνή «Δεν Ξεχνώ», με θέμα «Γιατί διαβάζω». Νέοι και νέες, στην πλειοψηφία τους μαθητές λυκείου και φοιτητές θα μοιραστούν τα αγαπημένα τους βιβλία, συγγραφείς και λογοτεχνικούς ήρωες και ηρωίδες καθώς και τους λόγους για τους οποίους διαβάζουν (ή δεν διαβάζουν βιβλία). Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας τουΥπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και την ομάδα των μεντόρων. Τη συζήτηση θα συντονίσουν η ψυχολόγος– εκπαιδευτικός Δρ. Μαρία Παπαθανασίου και η συγγραφέας-εικονογράφος κ.Λιάνα Δενεζάκη.
  • Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30 -20:30 στην σκηνή «Δεν Ξεχνώ» θα διοργανωθεί ένα διαδραστικό εργαστήριο comics από την Athens Comics Library εξερευνώντας τη δύναμη της εικονογραφημένης αφήγησης ως εργαλείο εγγραμματισμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν σελίδες από αγαπημένα comics και graphic novels και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες. Το εργαστήριο συντονίζει η κ. Βασιλεία Βαξεβάνη, αφηγήτρια και Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Athens Comics Library.
  • Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30 στην κεντρική σκηνή, θα διοργανωθεί συζήτηση μεταξύ μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Ανάγνωση: Δημοκρατία και Παραπληροφόρηση». Οι ευρωβουλευτές κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ (ΕΛΚ), κ. Νίκος Φαραντούρης (Η Αριστερά) και κ. Γιάννης Μανιάτης (Σ&Δ) θα καταθέσουν τις απόψεις τους για τις επιπτώσεις της παραπληροφόρησης στη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς και θα αναφερθούν στις ενέργειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος.

Στο κοινό μας περίπτερο (με αριθμό 7) οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κουΐζ και διαδραστικές δραστηριότητες που διοργανώνονται από τα Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ, Europe Direct Αττικής- Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Europe Direct Δήμου Πειραιά και το EU Youth Hub. Λάβετε μέρος και κερδίστε μικρά δωράκια! Ενημερωτικό υλικό θα διατίθεται επίσης δωρεάν από το προσωπικό του Φεστιβάλ που θα στελεχώνει το περίπτερό μας. Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θέτουν ερωτήσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ειδικούς από το Enterprise Europe Network,το Euraxess και το ΕΛΙΑΜΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v