Κρήτη: Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στη Γαύδο

Tο επίκεντρο εντοπίζεται 15 χλμ. ανατολικά βορειοανατολικά της Γαύδου, με εστιακό βάθος 11,6 χλμ. "Αναμένονται μετασεισμοί", αναφέρει σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Κρήτη: Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στη Γαύδο

Σεισμός 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη, κοντά στη Γαύδο.

Ταρακούνησε τους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο εντοπίζεται 15 χλμ. ανατολικά βορειοανατολικά της Γαύδου, με εστιακό βάθος 11,6 χλμ.

Η ένταση του σεισμού ήταν ισχυρή, αναστάτωσε τους κατοίκους και επικρατεί σχετική ανησυχία.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο Μιχάλης Σαρρής είπε στο ΑΠΕ ότι "δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, γίνονται οι σχετικές επικοινωνίες με χωριά και οικισμούς και αρμόδιους. Νιώσαμε πολύ έντονα το φαινόμενο. Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά".

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, "ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά". Πάντως άλλες προς το παρόν αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν.

Γ. Παπαδόπουλος: Αναμένονται μετασεισμοί

«Προ ολίγου, σεισμός μεγέθους 5,2 κοντά στη Γαύδο, στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση περίπου 45 χλμ. νοτίως των Σφακίων. Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος. Αυτό θέλει δουλειά για να απαντηθεί. Αναμένονται μετασεισμοί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο», αναφέρει σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Κρήτη: Σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στη Γαύδο

ΠΗΓΗ: ertnews.gr, ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v