Πυρκαγιές μαίνονται σε Όλυμπο και Παγγαίο

Φωτιά ξέσπασε σε χαράδρα σε δύσβατο σημείο στον Όλυμπο. Παράλληλα, ενισχύθηκε η δύναμη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Παγγαίο, όπου για τέταρτη μέρα καίγεται η κορυφογραμμή του βουνού. Συνολικά 12 εναέρια μέσα στη μάχη.

Πυρκαγιές μαίνονται σε Όλυμπο και Παγγαίο

Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δύσβατη περιοχή στον Όλυμπο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 5:25 τα ξημερώματα, σε χαράδρα του Ολύμπου, στην πλευρά του Λιτόχωρου.

Αυτή τη στιγμή, καθώς είναι πολύ δύσκολη η προσέγγιση και μόνο από πεζοπόρα τμήματα, επιχειρούν στο δύσβατο σημείο εννέα γυναίκες και άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ένα υδροφόρο όχημα και ένα ελικόπτερο από αέρος.

Σε εξέλιξη παραμένει η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς και στην κορυφογραμμή του όρους Παγγαίου, που εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενισχύθηκαν και οι εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης.

Συγκεκριμένα, μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας αποτελούμενη από 210 γυναίκες και άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 23 υδροφόρα οχήματα, επιχειρεί αυτή την ώρα στο δύσβατο δασικό σημείο του Παγγαίου. Παράλληλα από αέρος ενισχύθηκε η δύναμη κατάσβεσης, με αποτέλεσμα σήμερα να επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v