Πανώλη αιγοπροβάτων: Μήνυση από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Διερεύνηση ευθυνών τόσο λόγω της επέκταση των κρουσμάτων και στον Έβρο, όσο και λόγω των μέτρων καραντίνας που ανακοινώθηκαν από την ΕΕ. Η ζημιά για τους κτηνοτρόφους είναι μεγάλη, αναφέρει ανακοίνωση.

Πανώλη αιγοπροβάτων: Μήνυση από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από την Εθνική Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) για τη διερεύνηση των ευθυνών, για την προέλευση και την εξάπλωση της Πανώλης Αιγοπροβάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια των προηγούμενων ενεργειών, η ΕΘΕΑΣ» σε συνεργασία με τους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς-μέλη της, συνεχίζει την προσπάθειά της και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Παύλο Σατολιά, για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, για τη διερεύνηση «Παντός υπαιτίου προσώπου και φορέα» από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, σχετικά με την αιτία εμφάνισης της ασθένειας της πανώλης αιγοπροβάτων στη χώρα μας, τον τρόπο και τη χώρα προέλευσης της νόσου, καθώς και τους υπαίτιους που την προκάλεσαν, αλλά και αυτούς που δεν την εμπόδισαν να επεκταθεί. Επίσης, την ανάγκη εξιχνίασης κυκλωμάτων στην εμπορία κρέατος και την ενδεχόμενη εμπλοκή υπηρεσιών ή φορέων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατίθεται από την ΕΘΕΑΣ και είναι επιβεβλημένη, τόσο λόγω της επέκταση των κρουσμάτων και στον Έβρο, όσο και λόγω των μέτρων καραντίνας που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ζημιά για τους Έλληνες κτηνοτρόφους είναι μεγάλη και ως εκ τούτου, οι ευθύνες πρέπει να καταλογιστούν σε αυτούς που είναι υπαίτιοι και αυτό είναι έργο της δικαιοσύνης στην οποία προσφεύγει η ΕΘΕΑΣ.

* Δείτε τη μηνυτήρια αναφορά της ΕΘΕΑΣ στη στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v