Πυροσβεστική: 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Οι 20 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 12.

Πυροσβεστική: 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Σε 32 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική, οι 20 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 12.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, για τη διαχείριση των 10 εξ αυτών χρειάστηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας:

1. Στις 11:04, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Στριγανιά Αιτωλοακαρνανίας. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε σε μία ώρα και στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες, 1 ομάδα δασοκομάντος, 6 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

2. Στις 11:43, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 2 ώρες και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 45 πυροσβέστες, 13 οχήματα, ειδικό όχημα χημικών ξηρής σκόνης, βραχιονοφόρο και 2 ελικόπτερα. Συνέδραμε επίσης και κινητοποιήθηκε η Περιφέρεια Αττικής για έλεγχο ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Στις 12:09 εστάλη μήνυμα 112 για καπνούς στην περιοχή, προκειμένου οι κάτοικοι να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

3. Στις 13:26, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άσπρος Πολυκάστρου Κιλκίς. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 2 ώρες και στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες, 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

4. Στις 14:36, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετρούσσα Δράμας. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 1 ώρα και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 20 πυροσβέστες, 1 ομάδα δασοκομάντος, 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

5. Στις 15:10, πυρκαγιά ξέσπασε σε χώρο απόθεσης απορριμμάτων στην περιοχή Χανιώτη του δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 1,5 ώρα και στο σημείο επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και1 ελικόπτερο. Συνέδραμαν μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

6. Στις 15:56, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μέγα Δέρειο Έβρου. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 14 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Έχει ελεγχθεί.

7. Στις 16:07, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Πουρνάρι, στο Κορωπί Αττικής. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 30 λεπτά και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα, 2 ελικόπτερα και εθελοντές.

8. Στις 16:48, πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βρονταμάς Λακωνίας. Η φωτιά οριοθετήθηκε σε 1 ώρα και στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, εθελοντές και 1 ελικόπτερο.

9. Στις 17:04, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Προφάρτα, στα Καλύβια Θορικού Αττικής. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 30 λεπτά και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα, 1 ελικόπτερο και εθελοντές.

10. Στις 16:45, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Σκλήθρο Φλώρινας. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 1 ομάδα δασοκομάντος, 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Επιπλέον πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Ζεμενό Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 17.50, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ πιθανόν να προκλήθηκε από κεραυνό. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v