Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Λιτόχωρο

Μήνυμα 112 εστάλη νωρίτερα για απομάκρυνση κατοίκων.Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 58 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου, δεκαεπτά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Λιτόχωρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην Πλάκα Λιτοχώρου, του δήμου Δίου Ολύμπου στην Πιερία.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 σε κατοίκους και επισκέπτες της Πιερίας, που ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην ανωτέρω περιοχή, απομακρυνθείτε προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στο μεταξύ, η φωτιά έχει ακινητοποιήσει και αμαξοστοιχίες τρένων. Σε σχετική ανακοίνωση από τη Hellenic Train υπογραμμίζεται: «Με εντολή πυροσβεστικής διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω πυρκαγιάς. Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις».

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύθηκαν άμεσα και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 58 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου, δεκαεπτά οχήματα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v