Τραπεζάκια στην άμμο για φαγητό… φουλ της παραλίας

Θες να φας με θέα θάλασσα σαν σε νησί; Αυτές οι παραλιακές ταβέρνες πέριξ της Αθήνας θα σου σερβίρουν μεζέδες και ούζα σε τραπεζάκια πάνω στην άμμο.

Τραπεζάκια στην άμμο για φαγητό… φουλ της παραλίας

Πόδια στην άμμο, τραπεζάκι μια ανάσα από εκεί που σκάει το κύμα, θαλασσινά μεζεδάκια στο τραπέζι και μυρωδάτο ούζο. Ναι ρε φίλε, αυτά είναι.

Τι να τα κάνεις τα νησιά; Και στην Αττική θα ζήσεις την απόλυτη νησιώτικη εμπειρία ψαροταβέρνας, αρκεί να ξέρεις που να πας.

Άσε μας να σε καθοδηγήσουμε.

Η Χήρα

Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, Βραυρώνα, τηλ: 2294 045420

Μη σε προδιαθέτει αρνητικά το όνομα. Πάνω στην θάλασσα της Βραυρώνας, η Χήρα απλώνει τραπεζάκια στην άμμο, σε απόσταση που πιάνεις κύμα και τα φορτώνει με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε φυσιολογικές τιμές. Κάνε κράτηση για λίγο πριν ή λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, γιατί το σούρουπο κάνει το όλο σκηνικό ακόμα πιο μαγικό, και παράγγειλε οπωσδήποτε ψιλό γαριδάκι, φρέσκα καλαμαράκια, χταποδάκι ξυδάτο και χειροποίητη τυροκαυτερή για να βουτάς τις τραγανές πατάτες τους. Πολύ δημοφιλής και η γαριδοαμακαρονάδα (στα 28€ για δύο άτομα) ενώ αν λαχταρήσεις μεγάλο φρέσκο ψάρι θα υπολογίσεις 50€ το κιλό την κουτσομούρα. Για θαλασσινά και μικρά ψαράκια, συνοδεία του απαραίτητου ούζου, ο λογαριασμός θα βγει περί τα 27-30€ το άτομο.

 

@ in2life_gr Το νέ αγαπημένο μας σποτ για φαγητό στην Αττική έχει τραπεζάκια πάνω στη θάλασσα #βραυρωνα #χηρα # λουτσα #αρτεμιδα #θαλασσινα #τιτρωμε #ταβερνα #ελληνικοτικτοκ # in2life # μπεςφοργιουγαμω #ταβερνακι # εστιατορια_αθηνα ♬ What Love Is - Zimmer90

 

Ξυπόλητος

25ης Μαρτίου, Άγιος Νικόλας Αρτέμιδας, τηλ: 2294 028342

 

Εξήντα χρόνια ζωής παρά… μαρίδα μετρά ο Ξυπόλητος σε ένα απόλυτα νησιώτικο σκηνικό στην Αρτέμιδα, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται σε παραλία των Κυκλάδων. Ο κατάλογος περιλαμβάνει κλασικά πιάτα ψαροφαγίας, εκτελεσμένα τίμια και αρκετά νόστιμα: μελιτζανοσαλάτα, καβουροσαλάτα και σαγανάκι για ξεκίνημα, μαζί με ωραία χωριάτικη, πατάτες τητανιτές για βούτες στο τζατζίκι όπως πρέπει, και συνέχεια θαλασσινή με καλαμαράκια τηγανιτά, τσίρο μαρινάτο, γαρίδες τηγανιτές, γαύρο μαρινάτο, χέλι καπνιστό με κρεμμύδι και μαϊντανό και ωραίο χταποδάκι βραστό. Λογαριασμός για μεζεδοκατανάλωση ψαρικών, χωρίς φρέσκο ψάρι, στα 20-25€ το άτομο, με ουζάκι.

Αστακός

Διαδόχου Παύλου 46, Γλυφάδα, τηλ: 2108947342

 

Κοντά στην Β’ Μαρίνα της Γλυφάδας, ο Αστακός αποτελεί φρέσκια ψαρο-άφιξη στην περιοχή, σε έναν όμορφο και boho minimal χώρο, μια ανάσα από την παραλία. Από την ανοιχτή του κουζίνα, βγαίνουν μεζέδες θάλασσας ενίοτε πειραγμένοι, αλλά και κλασικοί: δοκίμασε χταποδοκεφτέδες με φάβα και λεμόνι, καλαμαράκια με μαγιονέζα σκόρδου και καπνιστή πάπρικα, παριανό σαλατούρι, με φακές και καπνιστό ταραμά, κερκυραϊκό μπλάνκο με μπακαλιάρο, σκορπίνα μπουρδέτο, τσιπούρα πετάλι με χόρτα και αβγολέμονο, τόνο με ξινόχοντρο τραχανά και μουσακά γαρίδας οπωσδήποτε. Ωραιότατη και η οστρακομακαρονάδα με fettucine, εστραγκόν, κολοκύθι, λάιμ, μύδια, γυαλιστερές και κυδώνια. Λογαριασμός με ούζο στα 25-30€ το άτομο.

Απέραντο Γαλάζιο

Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας, Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, τηλ: 210 965 5951

 

Το πάλαι ποτέ κρυμμένο «μυστικό» των Νοτίων έχει διαρρεύσει, όμως αυτό δε στερεί καθόλου από αυτό το εστιατόριο την νησιώτικη γοητεία του. Με μηδενική απόσταση μεταξύ τραπεζιών και παραλίας, το Απέραντο Γαλάζιο είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του και σερβίρει μεζεδάκια και ούζο για μετά τις βουτιές και όχι μόνο. Εδώ θα δοκιμάσεις καλαμαράκια και γαρίδες τηγανιτές, ψητή σαρδέλα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, φρέσκες σαλάτες, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι σχάρας, αλλά και γαριδομακαρονάδα για τους φαν των θαλασσινών ζυμαρικών. Ο λογαριασμός για ένα θαλασσογεύμα με ουζάκι στα 25 -30€ το άτομο.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v