Η πυρκαγιά στο Όρος Όρβηλος Σερρών καίει επί 27 ημέρες

26.000 στρέμματα υπολογίζεται ότι έχουν καεί μέχρι σήμερα.

Η πυρκαγιά στο Όρος Όρβηλος Σερρών καίει επί 27 ημέρες

Για 27η ημέρα καίει η φωτιά στο Όρος Όρβηλος Σερρών, με τον δήμαρχο Σιντικής, Γιώργο Τάτσιο να περιγράφει στην ΕΡΤ3 την κατάσταση, που επικρατεί.

«26.000 στρέμματα υπολογίζεται ότι έχουν καεί μέχρι σήμερα, η φωτιά ξεκίνησε 18 Ιουλίου από κεραυνό σε δύσβατη περιοχή πάνω από το Αχλαδοχώρι και δυστυχώς το ότι ακούγονταν εκρήξεις από πολεμικό υλικό άλλων εποχών, από πολέμους, που έχουν γίνει έκανε την πρόσβαση αδύνατη, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να περιμένουν τη φωτιά πιο κάτω», σχολίασε αρχικά ο δήμαρχος.

«Ήταν μόνο τα εναέρια μέσα τα οποία δρούσαν στη φωτιά. Πριν από περίπου δέκα μέρες, η φωτιά άρχισε να κατεβαίνει απειλητικά προς το Αχλαδοχώρι. Η Πυροσβεστική μαζί με τα μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και του στρατού δημιούργησαν μία μεγάλη αντιπυρική ζώνη, ευτυχώς δεν πέρασε από εκεί η φωτιά. Είχαμε προετοιμαστεί και για σχέδιο εκκένωσης. Αφού έκαψε εκείνη την περιοχή, η φωτιά πέρασε στα δυτικά του Όρους Όρβηλος και πήγε προς το Άγκιστρο, το οποίο επίσης δεν κινδυνεύει», περιέγραψε ο Γ. Τάτσιος.

«Την τελευταία εβδομάδα σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα καθώς οι 70 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα έκαναν τα αεροσκάφη να πάνε εκεί, που κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την περιοχή μας, να βλέπουμε να καίγεται ένα ολόκληρο βουνό και να μην έχουμε καμία απολύτως βοήθεια. Από χθες το βράδυ άρχισαν και πάλι να πετούν και να περιορίζουν τη φωτιά», πρόσθεσε ο δήμαρχος Σιντικής.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v