Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ιστορία έγραψε ο Έλληνας πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής καθώς κατέκτησε το τρίτο του διαδοχικό ολυμπιακό μετάλλιο. Συγχαρητήριο μήνυμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε την τρίτη θέση στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κατακτώντας συνολικά το τρίτο του ολυμπιακό μετάλλιο.

Ξεπέρασε έτσι τον Δημοσθένη Ταμπάκο ο οποίος είχε κερδίσει δύο ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους και είναι πλέον ο Έλληνας αθλητής της ενόργανης με τα περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια. 

Είναι επίσης η πρώτη φορά στην ολυμπιακή ιστορία της ενόργανης γυμναστικής που αθλητής κατακτά τρία μετάλλια στους κρίκους. 

Ο Πετρούνιας μπήκε τρίτος στην αρένα και με 15,100 βαθμούς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. 

Tη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κινέζος Ζινγκουάν Ζου με 15.233 βαθμούς και την πρώτη ο συμπατριώτης του Λίου Γιανγκ με 15.300 βαθμούς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Πετρούνια για την κατάκτηση του μεταλλίου

 «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών Λευτέρης Πετρούνιας τα κατάφερε! Έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος που κατέκτησε τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στο Χ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. «Συγχαρητήρια Λευτέρη! Σε ευχαριστούμε. Θρύλος!», αναφέρει.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτηση στην πλατφόρμα X συγχαίρει τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους κρίκους και υπογραμμίζει ότι έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης με τρία μετάλλια στους κρίκους και ο πρώτος Έλληνας γυμναστής που ανέβηκε στο βάθρο σε τρεις Ολυμπιάδες!

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v