Μεζεδάκια σε τραπεζάκια έξω σε Κηφισιά και Μαρούσι

Πήγαμε να πάρουμε τον αέρα μας στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας κάνοντας μια περιποιημένη μεζεδότσαρκα στα καλύτερα φαγάδικα που εντοπίσαμε σε Κηφισιά και Μαρούσι.

Μεζεδάκια σε τραπεζάκια έξω σε Κηφισιά και Μαρούσι

Το φετινό καλοκαίρι έκανε τα νευράκια μας τσαταλάκια λόγω του συνεχιζόμενου καύσωνα και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών με αποτέλεσμα να αναζητούμε συνεχώς ανάσες δροσιάς κάθε φορά που βγαίναμε για σοβαρή μεζεδοκατάσταση. Για αυτόν τον λόγο ο δρόμος μας έφερνε πολύ συχνά στα βόρεια προάστια και δη στις γειτονιές της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου για επωφεληθούμε από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που παίζουν στα πέριξ τους. Φτιάξαμε λοιπόν λίστα με τα καλύτερα φαγάδικα για μεζεδάκια σε τραπεζάκια έξω των δύο περιοχών με την ελπίδα να ξεκοκαλίσεις πρώτα αυτή και μετά τα καλούδια που θα σου προσφέρουν.

Το Κουτούκι της Κηφισιάς

Λ. Κηφισίας 308 & Κρήτης, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 0780

 

Σπιτικό λαχταριστό φαγητό, λαδερά, ζυμαρικά, σούπες, πίτες και πιάτα της ώρας σε περιμένουν στο πιο διάσημο ίσως κουτούκι των βορείων προαστίων, το Κουτούκι της Κηφισιάς. Εδώ και 50 χρόνια καθημερινά στα τραπεζάκια του παρελαύνει κόσμος και κοσμάκης για να γευτεί μερακλήδικα μεζεδάκια αλλά και απολαυστικά πιάτα ημέρας από το μεσημέρι έως το βράδυ, αναζητώντας γευστική θαλπωρή σε αγαπημένες και καλομαγειρεμένες συνταγές. Το καλοκαίρι η εξοχική αυλίτσα είναι must για να φιλοξενήσει αμίμητα τσιμπούσια. Από το μενού ξεχωρίζουν τα σαλιγκάρια, οι χειροποίητες πίτες, οι νοστιμότατες μπριζόλες, η κοκκινιστή κατσικομακαρονάδα, το μοσχαρισιο οσομπούκο, και οι ντολμάδες με αμπελόφυλλο. Για πλήρες γεύμα με κρασάκι υπόλογισε περί τα 20€ το άτομο.

Το Κουτούκι του Κανούση

Καρπάθου 22, Κηφισιά, τηλ. 210 8080934

Aπό το ένα κηφισιώτικο κουτούκι στο άλλο για χάρη του Κανούση αυτή τη φορά, ενός από τα πλέον ονομαστά φαγάδικα των βορείων. Για περισσότερα από 40 χρόνια το Κουτούκι της καρδιάς μας καλοταΐζει τους θαμώνες του οι οποίοι όταν καλοκαιριάζει πιάνουν θέση στην περιποιημένη αυλίτσα του.

Εδώ θα δοκιμάσεις νοστιμότατο μοσχαράκι γιουβέτσι στο πήλινο, αλανιάρη κόκκορα με χοντρό μακαρόνι, ντολμαδάκια, γαρδουμπάκια λεμονάτα, ζουμερά μπιφτέκια σχάρας με πατάτες τηγανιτές και διάφορα μαμαδίσια μαγειρευτά που αλλάζουν αναλόγως ημέρας, όπως αρνάκι φρικασέ και ωραίος μουσακάς. Μαζί με χύμα κρασί δικό του ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Tavernier

Ελπίδος 24, Κηφισιά τηλ: 21 0807 1914

 

Μπορεί το όνομα να είναι παριζιάνικο μα η γαστρονομική καρδιά του Tavernier χτυπά σε ελληνικό παραδοσιακό ρυθμό. Το καλοκαίρι η αυλίτσα του σου δίνει μπόλικες κι έξτρα δροσερές αφορμές να επισκεφθείς αυτό το γλυκύτατο μεζεδοταβερνάκι που φημίζεται για το μαμαδίσιο φαγητό του. Όσο εμείς γράφουμε, εσύ παραγγέλνεις μάγουλα μοσχαριού με χυλοπιτάκι, μοσχαρίσιο συκώτι, γαρδουμπάκι μαγειρευτό, τυροπιτάρι με άγρια χόρτα και μυρωδικά αλλά και με τυράκι, ντολμαδάκια γιαλαντζί, μελιτζάνες στον ξυλοφουρνο, αλλά και χοιρινά κότσια, μπάμιες και αρνάκι φούρνου.

Πεύκα

Χαϊμαντά 34, Μαρούσι, τηλ: 210 8022371

Κάπου μεταξύ Πεύκης κι Αμαρουσίου συναντάμε αυτή την εξοχική ταβερνίτσα που μοιάζει βγαλμένη από παραδοσιακό χωριουδάκι. Εδώ ψήνεται σοβαρή κρεατοκατάσταση με μάστοχες πισω από τη σούβλα και τη σχάρα που κερνά καλοψημένες λιχουδιές. Το μενού εξαίσιο κοντοσούβλι, εξοχικό, γαρδουμπάκια, κοκορέτσι, μπριζόλες, παϊδάκια κ.α. με σπεσιαλιτέ το μοσχαράκι γάλακτος με πατάτες φούρνου, τους λαχανοντολμάδες και το αρνάκι σούβλας. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 17-20€ το άτομο με κρασί για ένα χορταστικό γεύμα, με κέρασμα πορτοκαλόπιτα.

Κατσαρίνα

Λεωφόρος Κηφισίας 311 και Π. Τσαλδάρη 43, Κηφισιά, τηλ: 2106254072

Έτερο θρυλικό «χωριάτικο» ταβερνάκι που φέρνει στο νου την εξοχική Κηφισιά προηγούμενων δεκαετιών η Κατσαρίνα φροντίζει πάντα να τραβά γύρω της όλους τους καλοφαγάδες Αθηνών και περιχώρων. Για αυτόν τον λόγο καθημερινά σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες κρεατικών στη σχάρα και στη σούβλα, καθώς και μαγειρευτά ή ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες, από αμπελοντολμάδες και σπανακόπιτα μέχρι γαρδουμπάκια και σταβλίσιες μπριζόλες ή αφράτα μπιφτέκια. Ο λογαριασμός θα γράψει περί τα 20-25€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v