Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια και Ρέθυμνο

Βελτιωμένη κάπως η εικόνα της πυρκαγιάς στον Πισσώνα της Εύβοιας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Σελλιά Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια και Ρέθυμνο

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πισσώνα Ευβοίας, όπως μεταδίδει το evima.gr

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος.Έδωσαν μια πραγματική μάχη και κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τη φωτιά. 

Σήμερα η Πυροσβεστική πιστεύει ότι με τη βοήθεια των εναέριων μέσων θα καταφέρει να θέσει τη φωτιά άμεσα υπό πλήρη έλεγχο.

Στην Εύβοια μετέβη και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας καθώς και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Όπως δήλωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Θεόδωρος Βάγιας, όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία. Το κύριο βάρος είχε δωθεί στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς. «Οι καιρικές συνθήκες το βράδυ μας επιτρέπουν ώστε να μειώσουμε την ένταση της φωτιάς και με το πρώτο φως της ημέρας με δύο κύκλους εναέριων μέσων να μπορέσουμε να την ελέγξουμε και να την οριοθετήσουμε», ανέφερε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις μαζί με τη δασική υπηρεσία είχαν εστιάσει ανατολικά του οικισμού Αφράτι, δημιουργώντας με μηχανήματα έργου αντιπυρικές ζώνες ώστε να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Καθώς η ένταση των ανέμων είχε μειωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες ώστε να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πάνω από 20 εναέρια μέσα αναμενεται να διατεθούν σε δύο κύκλους για να ξεκινήσουν τις ρίψεις νερού από αέρος. «Για μία νύχτα μάχης» έκανε λόγο από την Εύβοια, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

Μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Σελλιά Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Λίγο πριν από τις δύο τα ξημερώματα ήχησε το 112 στους κατοίκους της κοινότητας Φοίνικα του Δήμου Αγίου Βασιλείου προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα 91 πυροσβέστες με 25 οχήματα καθώς και έξι ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ.

Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες του ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ώρα η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: evima.gr, ertnews.grprotothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v