Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, μπαράζ εκκενώσεων

Η φωτιά έλαβε γρήγορα επικίνδυνες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Εστάλησαν συνολικά πέντε μηνύματα από το «112». Τραυματίστηκε ελαφρά πυροσβέστης.

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, μπαράζ εκκενώσεων

Μεγάλη δασική φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, ενώ στη μάχη είχαν ριχτεί νωρίτερα δεκάδες αεροσκάφη, όπως μεταδίδει το ertnews.gr.Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στα δάχτυλα καθώς επιχειρούσε. Στο σημείο μεταβαίνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Η φωτιά κινείται προς αγροτικές εκτάσεις και όχι μέσα στους οικισμούς. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της εγγύτητας με οικισμούς έχουν εκδοθεί συνολικά πέντε μηνύματα από το «112» εκ των οποίων ένα για ετοιμότητα των κατοίκων στις Πετριές και τα υπόλοιπα για απομάκρυνση των κατοίκων από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος, από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια και από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους.

Συνολικά έχουν εκδοθεί 5 προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους από το 112:

  • Στις 15:28 εκδόθηκε για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας.
  • Από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος.
  • Από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια
  • Στις 15:53 για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους,
  • στις 17:06, από Κριεζά προς Βέλος.
  • στις 20:15 για εκκένωση του Κοσκινά προς Ζάρακες.

 

Βαθρακογιάννης: Το κύριο μέτωπο βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Αλώνια

«Oι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν 11 πυρκαγιές. Μία από αυτές εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 15:17 σε δασική έκταση πλησίον του οικισμού Πετριές στην Εύβοια. Έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων στην περιοχή και γι’ αυτό το λόγο χρειάστηκε να εκδοθούν τέσσερα μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς Κριέζα, Κοσκινά και Πετριές. Επιχειρούν 189 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 56 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Αυτή τη στιγμή το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριέζα και Αλώνια».

Ενημέρωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και οι συνθήκες το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι πιο δύσκολες. Μεγάλη προσοχή από όλους μας».

Οι κλειστοί δρόμοι

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων.

Καλεί μάλιστα τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v