Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επενδύει στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού

Θεωρείται η «βαριά βιομηχανία της χώρας» και ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας: ο τουρισμός ενέχει σίγουρα σπουδαίες προοπτικές για τη χώρα - αλλά και σημαντικές προκλήσεις.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επενδύει στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού

«Κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως» αλλά και «για την Ευρώπη», «Καλύτερος Προορισμός στη Μεσόγειο»: αυτές είναι λίγες μόνο από τις διακρίσεις της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός, η οποία καταγράφει ρεκόρ βραβείων, εσόδων και επενδύσεων τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, με τις κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο να αγγίζουν τις 60.000 σε όλο το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ανάγκη για κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό να είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, πρωτοπορεί και στον κλάδο του τουρισμού, προσφέροντας την πιο ολοκληρωμένη πρόταση Πανεπιστημιακής Τουριστικής Εκπαίδευσης στη χώρα.

Κορυφαία εκπαίδευση, εφαρμοσμένη εμπειρία

Στον πυρήνα αυτής της πρότασης, δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκονται τα Προγράμματα σπουδών που προσφέρει η Σχολή Τουρισμού σε συνεργασία με κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια, όπως το Queen Margaret University και το Oxford Brookes University, και οδηγούν σε πανεπιστημιακά πτυχία διεθνούς εμβέλειας. Τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιζήτητων τομέων της σύγχρονης τουριστικής βιομηχανίας (Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Διεθνή Φιλοξενία, Οργάνωση εκδηλώσεων και Διοίκηση Τουρισμού) και περιλαμβάνουν μαθήματα με πρακτική διάσταση. Στόχος τους, η εξοικείωση και εκπαίδευση των φοιτητών με την πραγματικότητα των επιχειρήσεων του κλάδου. Με αυτόν τον τρόπο, απαντούν στην ανάγκη για καλά εκπαιδευμένους επαγγελματίες, υπηρετώντας και την αποστολή της Σχολής για ανάπτυξη στελεχών ικανών να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία στη ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία.

Tourism Career Day 2024

Ταυτόχρονα, και εδώ, όπως και σε όλες τις Ακαδημαϊκές Σχολές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αποτελεί το διδακτικό προσωπικό της Σχολής, αλλά και τα υπερσύγχρονα ιδιόκτητα εργαστήριά της – δύο παράμετροι που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την πρακτική διάσταση της εκπαίδευσης που παρέχει: με πλούσιο διδακτικό, ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, οι διακεκριμένοι καθηγητές της Σχολής είναι, στην πλειοψηφία τους, και στελέχη επιχειρήσεων – κάτι που τους επιτρέπει να μεταφέρουν στους φοιτητές τις πιο σύγχρονες διοικητικές πρακτικές από τον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο. Αντίστοιχα, τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια Τουρισμού και Φιλοξενίας που έχει δημιουργήσει το Μητροπολιτικό εστιάζουν στην εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας κατά τα πρότυπα της αγοράς, προσομοιάζοντας την πραγματική λειτουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων: fine dining εστιατόριο και reception, πραγματικά δωμάτια ξενοδοχειακής μονάδας, εργαστήρια οροφοκομίας, και κουζίνες με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αξιοποιούνται αποτελεσματικά, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις πρακτικές δεξιότητες των φοιτητών της σχολής.

Επαγγελματική Εκπαίδευση πολλών… αστέρων

Παράλληλα με τα προγράμματα σπουδών, η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διατηρεί συνεργασία με την Ecole hôtelière de Lausanne, την νούμερο 1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο -μια «πρωτιά» που καταγράφεται και στα QS rankings - η οποία εκπροσωπεί το Ελβετικό μοντέλο εκπαίδευσης στην Ελλάδα. «Καρπός» αυτής, τα διεθνώς αναγνωρισμένα στον τουριστικό κλάδο προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης VET BY EHL. Με εξειδικεύσεις στην διαχείριση Ξενοδοχείων (Hotel Administration Diploma), Επισιτιστικών μονάδων (F&B Service Professional Diploma), την Ασφάλεια και την Υγιεινή (Hospitality Hygiene & SafetyTraining), αλλά και τη Γαστρονομία (Culinary Professional Diploma), τα προγράμματα έχουν ως στόχο να προσφέρουν εξειδικευμένη γνώση, δημιουργώντας στελέχη ικανά να ανταποκριθούν στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, της διεθνούς ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Πολυβραβευμένη διαδρομή με διεθνή αναγνώριση

Στην ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρει «έρχεται» να… υπερθεματίσει και η αναγνώριση που απολαμβάνει η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου: βραβείο «Καλύτερης Σχολής Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» για οκτώ συνεχόμενα χρόνια (2016-2023) στα Greek Hospitality Awards, πολλαπλές διακρίσεις στα Tourism Awards για τα πρωτοποριακά εκπαιδευτικά της προγράμματα και τη στενή τους σύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας - και φυσικά, διεθνείς «πρωτιές» που αναδεικνύουν την υπεροχή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου: μοναδικός Global Academic Partner του AHLEI στην Ελλάδα και το μοναδικό ιδιωτικό πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα που αποτελεί μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), του εξειδικευμένου οργάνου των Ηνωμένων Εθνών που προωθεί τον τουρισμό παγκοσμίως με στόχο την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η εκπαίδευση και η ουσιαστική σύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς, αποτελούν βασικό ζητούμενο για τη μελλοντική, βιώσιμη ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, όντας σταθερά προσανατολισμένο στην καινοτομία και την ακαδημαϊκή αριστεία, επενδύει συστηματικά στον κλάδο, δημιουργώντας την πιο ολοκληρωμένη και πολυβραβευμένη Σχολή Τουρισμού στην Ελλάδα – μία θερμοκοιτίδα άρτια καταρτισμένων στελεχών, έτοιμων να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση και περαιτέρω ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος διεθνώς.

ADVERTORIAL

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v