Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κορύτιανη Θεσπρωτίας

Στο σημείο επιχειρούν μεταξύ άλλων 26 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, ενώ οι επιχειρήσεις κατάσβεσης ενισχύονται από υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κορύτιανη Θεσπρωτίας

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από ειδοποίηση για πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κορύτιανη Θεσπρωτίας. Η φωτιά, η οποία ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχει κινητοποιήσει σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο σημείο της πυρκαγιάς στην Τ.Κ. Κορύτιανης Θεσπρωτίας επιχειρούν συνολικά, 10 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα από τις Υπηρεσίες της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου, με 26 Πυροσβεστικούς υπαλλήλους, 1 ομάδα Ε.ΜΟ.ΔΕ. με 5 υπαλλήλους, 1 υδροφόρα του Δήμου Ηγουμενίτσας, 1 ελικόπτερο τύπου BELL και 2 αεροσκάφη PZL από το Άκτιο. Επικεφαλής στο σημείο της πυρκαγιάς είναι ο Διοικητής Περιφέρειας Ηπείρου Αρχιπύραρχος Τσιώπος Κωνσταντίνος και ο Διοικητής Νομού Θεσπρωτίας Πύραρχος Μπαλατσός Ευάγγελος.

Η πυροσβεστική επιχείρηση ενισχύεται από υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και την ασφαλή πρόσβαση των πυροσβεστών στα σημεία που πλήττονται από τις φλόγες.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v