Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανώλη των αιγοπροβάτων: Στη Θεσσαλία κλιμάκια της ΕΕ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι. Κλειστά τα σφαγεία μέχρι την Παρασκευή, ενώ απαγορεύεται και η μετακίνηση των ζώων.

Πανώλη των αιγοπροβάτων: Στη Θεσσαλία κλιμάκια της ΕΕ

Στη Θεσσαλία βρίσκονται από σήμερα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τα 16 κρούσματα πανώλης που εντοπίστηκαν σε αμνοερίφια που εισήχθησαν από τη Ρουμανία.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι και από σήμερα υπάρχει και ενίσχυση των κλιμακίων από κτηνίατρους. Τα κλιμάκια από 35 που ήταν χθες σήμερα είναι 39 προκειμένου να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους στις ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Χθες ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στην πρώτη ζώνη επιτήρησης στο Δομένικο, εκεί που είχε βρεθεί το πρώτο κρούσμα στην περιοχή της Ελασσόνας, που σημαίνει ότι είχαμε συνολικά τέσσερα κρούσματα σε τέσσερις άλλες μονάδες, ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στην πρώτη ζώνη επιτήρησης στην περιοχή του Συκουρίου του Δήμου Τεμπών εκεί όπου είχε εντοπιστεί κρούσμα σε μία μονάδα. Μέχρι την άλλη Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και στην δεύτερη ζώνη των 10 χιλιομέτρων και στην περιοχή της Ελασσόνας αλλά και στην περιοχή του Συκουρίου οπότε θα υπάρξουν και τα τελικά αποτελέσματα.

Καθημερινά όλα τα δείγματα που λαμβάνονται στέλνονται στο εργαστήριο της Αθήνας και στη συνέχεια ανακοινώνονται τα αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Παρασκευή είναι κλειστά τα σφαγεία και απαγορεύεται η μετακίνηση των ζώων, ενώ από σήμερα βρίσκεται στην χώρα το ευρωπαϊκό κλιμάκιο ειδικευμένο στις ζωονόσους. Ο λόγος έχει να κάνει με την πανώλη που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην χώρα και αυτός είναι ο λόγος που το κλιμάκιο της ΕΕ βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v