Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε απομιμητικά προϊόντα

Συνελήφθησαν 11 μέλη της, που χρησιμοποιώντας περισσότερους από 100 ιστοτόπους διακίνησαν πάνω από 41.000 εμπορεύματα, συνολικής αξίας άνω των 3,3 εκατ. ευρώ.

Eξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε απομιμητικά προϊόντα

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και στην Πάτρα, με τη συνδρομή Δικαστικών Αρχών και με τη συμμετοχή αστυνομικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 11 μέλη της οργάνωσης, ημεδαποί, 2 εκ των οποίων γυναίκες και 9 άνδρες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα εμπορικά σήματα, την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τα ναρκωτικά. Επιπλέον, στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκαν καταγγελίες πολιτών για αγορά απομιμητικών προϊόντων, ενώ, όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 τα μέλη της οργάνωσης έχοντας συγκροτήσει ομάδα με διαρκή δράση και καθορισμένους ρόλους, προέβαιναν στην κατάρτιση ιστοτόπων στους οποίους διαφήμιζαν προϊόντα όπως εργαλεία, είδη ένδυσης, υπόδησης, ρολόγια και αξεσουάρ σε πολύ χαμηλές τιμές με σκοπό να δελεάσουν το καταναλωτικό κοινό.

Επιπλέον, προέβησαν στη σύσταση εικονικών εταιρειών με τοποθέτηση ατόμων που δεν είχαν την ουσιαστική και πραγματική διαχείρισή τους, αλλά και πραγματικών τις οποίες εκμεταλλεύονταν, προσπαθώντας κατ' αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν μια μορφή νομιμοφάνειας, χρησιμοποιώντας τον χρηματοπιστωτικό τομέα προκειμένου να διακινήσουν έσοδα που προέρχονταν από τις έκνομες δραστηριότητές τους.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιώντας περισσότερους από 100 ιστοτόπους, διακίνησαν πάνω από 41.000 αποστολές εμπορευμάτων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 3.300.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους, εταιρείες ταχυμεταφορών και αποθηκευτικό χώρο, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 800 απομιμητικά ρολόγια επώνυμων οίκων ωρολογοποιίας,
  • συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης «TASER»,
  • 5 καραμπίνες, 5 πιστόλια και περίστροφο,
  • 133 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 52 γραμμάρια ινδικής κάνναβης,
  • πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας,
  • κάρτες ανάληψης τραπεζικών ιδρυμάτων,
  • επιταγές και συναλλαγματικές,
  • πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα,
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των 206.990 ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται από την ΕΛΑΣ ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v