Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εστιατόρια για όλα τα γούστα με υπέροχη καλοκαιρινή θέα

Σε μοντέρνες ψαροταβέρνες και έθνικ ταράτσες η θέα είναι άκρως καλοκαιρινή και το μενού ξεχειλίζει γεύσεις και αρώματα.

Εστιατόρια για όλα τα γούστα με υπέροχη καλοκαιρινή θέα

Eφτασε εκείνη η μέρα του μήνα που θες να πάρεις το ταίρι σου και να πάτε να φάτε κάπου ωραία. Το αξίζεις και το αξίζει, το αξίζετε. Θες όμως να έχεις και όμορφη, καλοκαιρινή θέα. Επίσης την αξίζεις.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές από τις πιο ατμοσφαιρικές διευθύνσεις με θέα θάλασσα ή θέα αφ’υψηλού, που καλύπτουν όλα τα βαλάντια και όλα τα… στομάχια.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας, τηλ: 21 0764 0240

 

Μπορείς από τον Βύρωνα να μεταφερθείς έστω και για λίγο σε ένα νησί; Μπορείς, αρκεί να πιάσεις Μπαλκόνι με θέα από τον Αργοσαρωνικό και τον Λυκαβηττό μέχρι την Πάρνηθα, για να σου θυμίζει πως είσαι στην Αθήνα. Στον κατάλογο θα βρεις γεύσεις θάλασσας, όπως στρείδια ψητά στη σχάρα με αβγά αχινού και λαδολέμονο, ταρτάρ τόνου με κάπαρη και μαυροσούσαμο, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, μους ταραμά με κράκερ από μελάνι σουπιάς, γαύρο μαρινάτο με λαχανικά τουρσί, βιολογική φάβα Σχοινούσας με κάπαρη και λιαστή ντομάτα, γαρίδες σχάρας με αγιολί μαύρου σκόρδου και καλαμαράκια τηγανιτά με κρέμα μαϊντανού. Ο λογαριασμός στα 30€/ άτομο με ποτήρι κρασί.

Θέα Θάλασσα

Ακτή Θεμιστοκλέους 344, Πειραϊκή, τηλ: 21 0413 2070

 

Ξεκίνησε στο Μικρολίμανο, και τώρα βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους με σταθερό παρονομαστή τη… θέα θάλασσα. Με φόντο τη Σαλαμίνα, αυτή η μοντέρνα ψαροταβέρνα σερβίρει κλασσικές θαλασσινές γεύσεις, αλλά και ιδιαίτερες παραλλαγές τους. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου η σαρδέλα φιλέτο σχάρας, τα αχνιστά μύδια, το παϊδάκι καβουριού, το χταπόδι στιφάδο σε φάβα Σχοινούσας αλλά και το πιτάρι με φέτα και κρεμμύδι. Αν θες κάτι πιο μοντέρνο, δοκίμασε οπωσδήποτε ταρτάρ τόνου και καρπάτσιο λαβράκι, το οποίο είναι εξαιρετικό. Με εμφιαλωμένο ουζάκι, ο λογαριασμός από 25-30€ το άτομο.

180º West Rooftop Lounge Restaurant

Φαλήρου 37-39, Κουκάκι, τηλ: 21 0921 1610

 

Στην ταράτσα του ξενοδοχείου Acropolis Select θα βρεις αυτό το καλά κρυμμένο εστιατόριο με υπέροχη θέα στον Παρθενώνα, το οποίο σερβίρει δημιουργική, εκλεπτυσμένη μεσογειακή κουζίνα σε μοντέρνο και κομψό περιβάλλον. Στον κατάλογο θα βρεις νοστιμότατες επιλογές όπως καπνιστό σκουμπρί με ανάμεικτη σαλάτα κινόα και φινόκιο πορτοκαλιού, μους φάβας με σύγκλινο και πίκλες κρεμμυδιού, σκιουφιχτά με σάλτσα φέτας και τοματίνια, έναν δικό τους μουσακά με μοσχαρίσιο κιμά και γραβιέρα, ριζότο μανιταριών και ένα πληθωρικό μπέργκερ με τσένταρ, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Λατίνι

Λ. Ποσειδώνος 3, Βάρκιζα, τηλ: 21 0965 5977

 

Πάνω από το λιμανάκι όπου αράζουν οι ψαρόβαρκες της Βάρκιζας, το Λατίνι σερβίρει σε έναν πανέμορφο και στιλάτο χώρο δίπλα σε φοίνικες και σκάφη, μεσογειακή κουζίνα, με κάποιες ιταλικές επιρροές, και φρέσκο ψάρι σε άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα. Στον κατάλογο θα βρεις αρκετές επιλογές σε όστρακα αν είσαι φαν (στρείδια με λάιμ, κυδώνια, μύδια αχνιστά κ.α.), καθώς και ταρτάρ σολομού, σεβίτσε γαρίδας, χταπόδι με φάβα σε σάλτσα Μαυροδάφνης, αραντσίνι με μοτσαρέλα, ραβιόλια με γέμιση αστακού, παπαρδέλες με γαρίδες, αλλά και καλαμαράκια, γαριδάκι συμιακό και κάποιες επιλογές κρεατικών αν θες να… αλλαξοπιστήσεις. Λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί στα 35-40€ το άτομο.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v