Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ελλάδα συνεχίζει το μπλόκο στη μεταφορά ρωσικού αργού στον Λακωνικό Κόλπο

Παρατάθηκε έως τις 15 Σεπτεμβρίου η οδηγία για στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά του Λακωνικού Κόλπου, με στόχο να αποτραπούν οι μεταφορές ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο.

Η Ελλάδα συνεχίζει το μπλόκο στη μεταφορά ρωσικού αργού στον Λακωνικό Κόλπο
φωτογραφία αρχείου

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό παράτεινε αυτή την εβδομάδα οδηγία που απαγορεύει την κυκλοφορία πλοίων στον κόλπο της Λακωνίας, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις μεταφορές ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο ανοικτά των ακτών της Νότιας Πελοποννήσου, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters.

Η Ελλάδα, τους τελευταίους μήνες, εκδίδει τακτικά τέτοιου είδους οδηγίες για στρατιωτικές ασκήσεις ανοιχτά του Λακωνικού Κόλπου και ακόμη πιο μακριά, μέχρι τα Κύθηρα, προτρέποντας εμπορικά και άλλα πλοία να αποφύγουν την περιοχή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τελευταία απαγόρευση παρατάθηκε έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Είναι προφανώς αποτελεσματικό στο να αποτρέπει τη μεταφορά φορτίων που δεν πρέπει να μεταφερθούν και αυτός είναι ένας βασικός λόγος για την παράταση της απαγόρευσης», ανέφερε μία από τις πηγές.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί έχουν δυσκολέψει τις εξαγωγές ρωσικού αργού και πετρελαϊκών προϊόντων, κάνοντας τους εμπόρους να αναζητήσουν «παραθυράκια» για την εξαγωγή τους, συμπεριλαμβανομένων των υπεράκτιων μεταφορών από πλοίο σε πλοίο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v