Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιωμένη η κατάσταση στη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, ήχησε το 112

Επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 37 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα. Τραυματίστηκαν τέσσερις πυροσβέστες, κάηκε πυκνό δάσος.

Βελτιωμένη η κατάσταση στη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, ήχησε το 112

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στο Σοφικό. Η πυρκαγιά δεν απείλησε σπίτια, ενώ οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά αναπτύχθηκε σε πυκνή δασική έκταση. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, με μηχανήματα έργου του στρατού και των ΟΤΑ γίνεται διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών προκειμένου να περιοριστεί η φωτιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:42 σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση Κορινθίας, στη θέση Λαρίσι και επεκτάθηκε γρήγορα προς Δήμαινα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον στην επιχείρηση συμμετέχουν 140 πυροσβέστες με με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 37 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα. (τα δύο συντονιστικά), υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Νωρίτερα προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Για την πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τον δρόμο, πέρασε από ελαιώνα και μπήκε στο δάσος. Καίει μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών, ελιές, πεύκα. Επιχειρούν εναέρια μέσα, όλοι είναι παρόντες. Η φωτιά πηγαίνει προς Επίδαυρο, καθώς έχει αέρα» ανέφεραν άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή συνδράμοντας στην κατάσβεση.

Λόγω της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών. Μάλιστα, για το θέμα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων, αναφέροντας πως «η μετακίνηση προς τον Δήμο μας ή προς τον Ισθμό θα επιτρέπεται μέσω Ναυπλίου».

Τραυματίστηκαν τέσσερις πυροσβέστες

Σε τέσσερις ανήλθαν οι τραυματίες από την πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο τέταρτος τραυματίας είναι Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά, καθώς δεν είχε βάρδια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίζεται σε νοσοκομείο της Αττικής.

Ακόμη τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v