Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται 21-25 Ιουλίου το 45ο συνέδριο κλινικής βιοστατιστικής στη Θεσσαλονίκη

Στο συνέδριο που διοργανώνεται από τα Τμήματα Ιατρικής του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 39 χώρες. Θα παρουσιαστούν καινοτόμες στατιστικές μέθοδοι και προσεγγίσεις για την κλινική έρευνα και την ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων.

Ερχεται 21-25 Ιουλίου το 45ο συνέδριο κλινικής βιοστατιστικής στη Θεσσαλονίκη

Το 45ο Ετήσιο Συνέδριο της Κλινικής Βιοστατιστικής (ISCB) θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 25 Ιουλίου 2024, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το Συνέδριο διοργανώνεται από τα Τμήματα Ιατρικής του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Συνέδριο αποτελεί το σημαντικότερο διεθνές γεγονός στο πεδίο της Κλινικής Βιοστατιστικής και φέτος θα έχει ως θέμα την ανάπτυξη μεθόδων και την πρακτική εφαρμογή της στατιστικής στην Ιατρική και τη Δημόσια Υγεία. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν καινοτόμες στατιστικές μέθοδοι και προσεγγίσεις για την κλινική έρευνα και την ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων.

Με συμμετοχή εκπροσώπων από 39 χώρες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική, το Συνέδριο θα εστιάσει σε νέες, προσαρμοστικές μεθόδους υλοποίησης κλινικών δοκιμών που αναπτύχθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, μεθόδους ανάλυσης και σύνθεσης μεγάλου όγκου δεδομένων από διαφορετικές πηγές, όπως δεδομένα ηλεκτρονικής υγείας, γενετικά δεδομένα και omics, καθώς και στην ανάπτυξη προβλεπτικών μοντέλων νοσημάτων με τη χρήση μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, θα συζητηθεί η σύζευξη δεδομένων κλινικών μελετών και δεδομένων παρατήρησης (real world data/evidence).
Το Συνέδριο επικεντρώνεται στις μεθόδους και τις πρακτικές εφαρμογές της βιοστατιστικής στην ιατρική και φαρμακευτική έρευνα. Απευθύνεται σε στατιστικούς, επιστήμονες δεδομένων υγείας, επιδημιολόγους, κλινικούς ιατρούς και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων που εργάζονται ή ενδιαφέρονται για τον τομέα της κλινικής βιοστατιστικής και επιστήμης δεδομένων υγείας.

Οι κύριοι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο Sir David Spiegelhalter από το Πανεπιστήμιο Cambridge, ο οποίος θα μιλήσει για τη σημασία της αξιόπιστης επικοινωνίας των στατιστικών δεδομένων, και ο Καθηγητής Chris Holmes από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος θα αναφερθεί στον ρόλο της βιοστατιστικής στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Επιπλέον, θα υπάρξουν ειδικές συνεδρίες για τις σύγχρονες προσαρμοστικές μεθόδους υλοποίησης κλινικών δοκιμών, καθώς και εκτενείς συζητήσεις για τη χρήση των real world data εναλλακτικά ή συμπληρωματικά των κλινικών δοκιμών στην εποχή των Big Data. Στις συνεδρίες θα συμμετάσχουν, ερευνητές, όπως στατιστικοί, μαθηματικοί, μεθοδολόγοι και κλινικοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, εκπρόσωποι ρυθμιστικών αρχών, όπως ο Εθνικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (US Food and Drug Administration – FDA) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency), καθώς και εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και με τμήματα του ΕΚΠΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v